TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

CITRIN

Citrinul este o varietate de cuart. Numele mineralului este dat de culoarea sa (în limba latina "citrus"  înseamnă lămâie).

Culoare: galben auriu;

Duritate : 7;

Formula chimica : SiO2;

Provenienta : Brazilia, Madagascar, Rusia;

Efecte :

   Citrinul este util pentru cel care, atasat de amintiri, temator si sovaielnic, se straduieste sa-si compenseze nesiguranta si ezitarile adoptand o atitudine agresiva, prin care spera sa poata dobandi iluzia stabilitatii si a increderii. Sub actiunea citrinului insa, duritatea si neinduplecarea sunt sublimate in perseverenta si fermitate - depaseste, astfel, indoiala pe care ceilalti i-o strecoara in suflet, incetand sa se mai conformeze convenientelor si definindu-si clar relatiile cu semenii; nu se mai lasa deturnat de opinii exterioare, ci actioneaza consecvent spre indeplinirea menirii sale, asumate cu responsabilitate.

   Citrinul dirijeaza energia mai mult spre exterior, spre aspectele pragmatice, aducand hotarare si initiativa in planul vointei si al actiunii, dinamism si vitalitate la nivel energetic si fizic. Insufla staruinta si darzenie firilor slabe si influentabile.

   Citrinul amplifica vointa si forta interioara, perseverenta si curajul, dinamismul launtric, dar si focalizarea.

   Citrinul confera si luciditate, discernamant, rigoare si ordine in relatiile cu cei din jur, curajul de a pune lucrurile la punct, actionand ferm si totusi bland. Individul isi afirma personalitatea, se impune in cuplu, in grup sau in societate, dar nu prin agresivitate, ci prin robustetea echilibrului launtric, reflectata in firescul, lipsit de timiditate, al raporturilor cu ceilalti. Sustine calmul viu, linistea incarcata de atentie si de concentrare, sporeste aptitudinea de a controla starile emotionale.

   La nivel functional si organic, este benefic mai ales pentru zona abdomenului: echilibreaza activitatea sistemului nervos vegetativ, local, prin actiunea asupra plexului solar, pe care il elibereaza de reziduuri si de acumulari negative, il detensioeaza; stimuleaza functia ficatului, motilitatea si secretiile digestive, secretiile exocrine si endocrine ale pancreasului, fiind recomandat, generic, in afectiunile digestive: regleaza metabolismul, fiind util, mai ales, in diabet. Are un efect benefic asupra inimii si sistemului circulator, mai ales in sensul dinamizarii si sustinerii acestora.

   La nivel urogenital, este recomandat in uretrite si in afectiunile vezicii urinare; are o actiune benefica asupra rinichilor. Are o actiune benefica asupra splinei si, mai ales, sustine functia leucocitelor, este recomandat in starile infectioase, inclusiv in cele severe. Efectul ocrotitor se concretizeaza si in actiunea benefica asupra muschilor. Citrinul fereste de energii negative, indeparteaza sau previne cosmarurile, somnul devenind linistit si odihnitor, indeparteaza vibratiile joase din atmosfera. Prin rezonantele generate de fier, prezent ca impuritate, este util in tratamentul anemiilor. A fost recomandat in apendicita.