TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

CORAL

Coralul - reprezinta scheletul calcaros al unor animale marine (celenterate si briozoare) care formeaza polipi coloniali. Organismul propriu-zis (coralul) este specia Corallium rubrum, care, impreuna cu Madrepora cervicornis, traieste in marile tropicale, unde a format recife (unele de dimensiuni gigantice)si atoli.

Culoare : rosu,roz; rar alb, albastrui, negru, roz-alb (coral patat), argintiu-sidefos;

Duritate : 3,5 -4;

Formula chimica : CaCO3;

Efecte:

   Coralul insufla bravura si forta, optimism eroic si increderea in izbanda,  capacitatea de a rezista si de a infrunta vicisitudinile cu stapanire de sine si curaj. Aduce protectie prin cresterea vitalitatii si a increderii in propriile resurse, prin crearea unei structuri intime de rezistenta, rod al cristalizarii si definirii launtrice. Nu izoleaza, nu fereste dupa un paravan, ci aduce spiritului flacara luminii, cladind, din iubire, puterea si stabilitatea, siguranta si coerenta interioara, care sustin individul in a triumfa in toate incercarile. Intareste miezul, nu coaja.

   Coralul este mai mult o fiinta vie decat un mineral, este forta activa, nu una pasiva, ofensiva, nu defensiva. Dinamizeaza si fluidizeaza energiile afective, mai ales exprimarea lor la nivel social, de grup: pentru ca un coral sa se formeze si sa traiasca, indivizii care il alcatuiesc trebuie sa fie uniti, formand un singur trup - sa se iubeasca. Trupul este o cochilie, iar inima, precum vietatea din coral, o floare vie.

   Cel care il poarta devine agreabil celorlalti, transformandu-se intr-un centru care polarizeaza atentia si bunavointa celor din jur, incat nimeni nu mai doreste sa ii faca vreun rau. Coralul este util acelora care simt nevoia sa fie protejati, care sunt incapabili sa se apere si sa se impuna singuri - persoane dependente, ologite de spaima si de neincredere. Imprima ascensiune in forta, conferind vigoare  si senzualitate celor firavi ori istoviti, paralizati de frica, care nu sunt detasati de propriile dorinte, ci doar se tem de ele, neavand indrazneala sa traiasca din plin si sa se infrupte din savoarea placerilor.

   Coralul aduce efervescenta bucuriei, vioiciune si veselie, starneste dorinta de intamplari spectaculoase, existenta aventuroasa, calatorii extraordinare, de a vedea paduri cu stranii animale si plante fabuloase, sclipitor colorate, fluturi mari cat pasarile, pasari minuscule cat mustele, flori uriase ca niste candelabre, violentand privirea si imaginatia, irumpand de forme si culori ce depasesc orice fantezie.

   Avand o origine organica, se considera ca detine esenta vietii, emanatie a Zeitei Mame. Datorita rezonantei cu universul acvatic, a fost folosit pentru reglarea si controlul menstruatiei (aplicat in regiunea inghinala, elimina tulburarile menstruale), pentru prevederea si chiar prevenirea acesteia; pentru aceasta trebuie insa ferit de ochii barbatilor- altminteri isi pierde eficienta. Previne sau elimina sterilitatea, mai ales la femei. Aduce fecunditate la toate speciile vietuitoare (inclusiv la oameni); asigura rod imbelsugat (pomilor fructiferi, de exemplu) si recolte bogate, protejandu-le de intemperii si daunatori. Atrage iubirea.

   Continand esenta vietii, protejeaza  fiintele vii: insufla vitalitate si regenereaza (este util in stari de suprasolicitare, epuizare, slabiciune, inclusiv datorate senectutii; are efect regenerator in starile de senescenta, in manifestarile degenerative cauzate de utilizarea indelungata, excesiva si de avansarea in varsta: emfizem pulmonar, ateroscleroza, artroze, osteoporoza, mai ales vertebrala, senilitate). Ocroteste viata si pe cei vii, mai ales de energii malefice, de influente astrale inferioare si chiar eterice (entitati demoniace, satanice sau chiar subumane, fenomene de posesiune, cosmaruri), de agresiuni subtile (deochi, farmece, magie neagra, subjugare) si grosiere (violenta, accidente, traumatisme, jaf, otrava, venin; opreste hemoragiile; reduce febra).

   La nivel fizic, actiunea protectoare se manifesta prin influenta benefica exercitata asupra celulelor sanguine investite cu functia de aparare - leucocitele (este recomandat in leucemii, in afectiunile timusului si sistemului limfatic). Elimina nervozitatea, nelinistea, teama, panica, depresia, dar si nesabuinta, gandurile criminale si pornirile violente in general. Confera prudenta, curaj, intelepciune, bun simt, aptitudinea de a controla mental tendintele impulsive si rezonanta cu planurile joase. Plasat sub perna, asigura un somn linistit si odihnitor, inlaturand visele chinuitoare. Protejeaza copiii, asigurandu-le sanatate; amelioreaza durerile pricinuite de eruptia dintilor. Ocroteste locuintele, le poarta noroc. Datorita rezonantei cu marea si cu apa, in general, este folosit in timpul calatoriilor pe apa, ferind de accidente si naufragii, de furtuni si de alte primejdii (de rechini, de exemplu, pe inotatori). Tot rezonanta cu apa il face util pentru a echilibra receptivitatea: modereaza si eleveaza sensibilitatea, cand este excesiva, dar o si amplifica si o rafineaza, cand este deficitara.

   Regleaza digestia si metabolismul; amelioreaza manifestarile dispeptice si durerile provocate de tuburari digestive; este util pentru constipatie si hemoroizi, dureri de dinti si afectiuni ale gingiilor (paradontoza, gingivita); de asemenea, in afectiunile hepatice (hepatita etc.) si in cele metabolice (reduce colesterolul si excesul ponderal).

   Este benefic pentru ochi. Este recomandat in afetiuni pulmonare. Poate fi folosit si profilactic: culoarea lui paleste, prevenind posesorul de iminenta unei imbolnaviri - cel putin asa se spune.