TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

CARNEOL

Carneolul este o varietate de calcedonie. Este foarte răspândită ideea că etimologia denumirii carneolului ar proveni din cuvântul latin cornum planta (Cornus mas), cornul care are fructele de culoare roșie.

Culoare : portocaliu, rosu, rosu-inchis, rosu-brun;

Duritate : 6 - 7;

Formula chimica : SiO2;

Provenienta : Brazilia, India, Japonia, Australia;

Efecte :

   Ajutat de carneol, individul isi gaseste propriul drum, isi defineste si isi urmeaza calea. Asimileaza planul fizic, din care isi hranete puterea creatoare cu impact direct. Actioneaza fara cusur si la obiect, cu o finalitate precis conturata. Se integreaza in relatii prin fapte si atitudini constructive. Dobandeste eficienta in interactiunile sociale si putere de convingere. Isi da seama de ceea ce poate face si isi aduna fortele, isi mobilizeaza potentialul pentru a se manifesta coerent, zamislind forme si rezultate imediat aplicabile. Ia in stapanire realitatea concreta, drept fundament stabil pentru actiunile sale practice ca si pentru explorarea lumilor subtile.

   Calda si primitoare, carneolul ajuta omul sa fie el insusi, dezbracandu-si sinceritatea de pacla vascoasa a inhibitiilor si de spoiala lucitoare a convenientelor. Dinamizeaza forta personala, avantul increzator si hotararea ambitioasa. Indeamna la fapte prin crearea unor motivatii intense, insufland ardoarea si curajul de a le da curs. Ancoreaza in realitatea concreta si focalizeaza atentia asupra momentului prezent. Aduce relaxare si chibzuinta, astfel ca obstacolele sunt depasite cu usurinta sau ignorate. Pe oamenii cu frica de a trai ori intoleranti fata de propria persoana, ii face sa se inteleaga, sa admita ca sunt ceea ce le-a fost harazit si sa exprime aceasta prin fapte. Pe cei inerti ori indecisi ii stimuleaza si ii trezeste la viata, cristalizandu-le intentiile. Amplifica initiativa si imboldeste la actiune. Pe cei aerieni - imprastiati ori ezitanti - ii aduna, ii ajuta sa gaseasca solutii si sa iasa la lumina. Teama li se transforma in atentie, iar indoiala si neincrederea, in curiozitate. Concentrati spre un scop definit, duc la indeplinire tot ceea ce isi propun, indraznind sa-si realizeze obiectivele nobile. Pana atunci pierduta in norii unor sterile cautari abstracte, mintea li se focalizeaza si revine la plinatatea tangibila a creativitatii concrete.

  Cel timid isi incheaga sovaiala in discernamant si se manifesta in viata de zi cu zi, punandu-si in valoare inzestrarile native si infaptuindu-si dorintele. Isi uneste potentialul latent si devine apt sa-si manifeste taletele ascunse, sa-si materializeze aspiratiile launtrice. El accepta sa se manifeste asa cum simte, sfaramand constrangerea rusinii sau a pacatului. Se desprinde din crispare, se deschide spre a-si trai viata si a se bucura de intregul univers. Isi distileaza tracul si sfiala in discretia bunului simt, din care isi construieste elocventa, aptitudinea de a convinge prin forta cuvintelor (piatra este recomandata celor care trebuie sa vorbeasca in public). Respira intreaga fericire de a fi si de a faptui (la nivel fizic, este recomandat in tratamentul astmului), cu veselia linistita a sigurantei de sine.

  Constient de sentimentele si de gandurile sale, individul capata control asupra intregii sale fiinte si se pazeste de imixtiunile unor tendinte, trairi, conceptii straine. Nemailasandu-si explorate si exploatate particularitatile energetice, este ferit de farmece, de emotii negative, de agresiuni subtile (cosmaruri), dar si grosiere (furtuni, trasnete), de radiatii telurice. Carneolul incheaga structurile eterica si mental-emotionala. Le inchide fisurile si blocheaza patrunderea unor entitati nepoftite in universul launtric. Contracareaza tentativele de subjugare prin magie neagra. Elimina, prin sublimare, tulburarile psihice, gandurile si trairile negative. Faciliteaza perceperea lumilor astrale si explorarea lor constienta.

   Amplifica energia sexuala si tendintele erotice. Are efect vindecator general, datorita influentei benefice asupra sangelui si a circulatiei, inclusiv asupra capilarelor si a venelor (este cel mai eficient cristal in tulburarile venoase). Opreste hemoragiile nazale, amelioreaza tulburarile menstruale, regleaza tensiunea arteriala. Energia agresiva a fierului il face util in tratamentul bolilor infectioase (inclusiv septicemii). Este indicat in afectiunile dermatologice si in cele digestive. Flexibilitatea la nivel mental-emotional, energetic si fizic, motiv pentru  care este folosit in suferintele articulare. Rafineaza perceptiile tactile, ceea ce il face util in tulburarile de estezie cutanata.