TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

CUART ROZ

Cuartul roz este o varietate de cuart.

Culoare : roz deschis, roz inchis;

Duritate : 7;

Formula chimica : SiO2;

Provenienta : Brazilia, China, Madagascar, Franta;

Efecte :

   Cuartul roz este cristalul celui care se autoevalueaza in functie de felul in care oamenii din jur il apreciaza si ii acorda afectiune. De aceea, marea lui drama este lipsa de iubire din partea semenilor, sentimentul ca nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor acestora, ca i-a nemultumit. Acest sentiment de culpabilitate il copleseste si il conditioneaza - nu numai ca nu i se ofera dragoste, dar nici macar nu o merita, considera el. In realitate, i se ofera, dar nu este capabil sa o primeasca, tocmai fiindca se simte nedemn de ea (este iubit, dar nu poate admite aceasta intrucat el insusi nu se iubeste); pentru a o putea primi, nu este necesar sa faca ceva special; ar fi suficient sa fie el insusi - prin inegalabila sa unicitate le este drag celorlalti. Trebuie sa inceapa prin a-si deveni prieten, pretuindu-se pentru acel inefabil fara pereche al sau; sa se caute, sa-si descopere autenticitatea fara seaman, sa patrunda in adancime spre a-si cunoaste esenta, realizand ca este una cu aceasta, incetand sa se mai identifice cu tendintele injositoare ale naturii superficiale, egotice. Vinovatia este doar o arma a intunericului, un lant care-l taraste in abis. Nu este vinovat si nu are nici o datorie fata de nimeni, ci doar fata de sine insusi; aceea de a deveni el insusi, de a se transforma in el cel adevarat, in ceea ce i-a fost destinat sa fie. Dealtfel,  nici nu poate sa faca, efectiv ceva pentru aproapele sau, cata vreme nu are forta necesara. Iar aceasta nu poate veni decat din inima lumii prin mijlocirea forului sau launtric - pe aceasta trebuie sa o cunoasca (si acesta este rostul cuartului roz). Numai un om puternic poate iubi. Un om slab nu face decat sa-si caute o carja pentru nevolnicia sa, sa se ataseze, sa se sprijine de altcineva. Numai un om bogat poate darui - belsugul este insa interior, este prea plinul inimii, debordand de forta si fericire. Altminteri, de unde sa daruiasca? De unde sa dea daca nici el nu are ? Cum sa ajute daca el insusi este un neajutorat ? Acest lucru este valabil chiar si pentru cei care, ravnind sa para puternici, cauta sa se impuna - in realitate, ei vor sa-i domine pe altii, drept compensatie pentru incapacitatea de a se stapani pe ei insisi.

   Precum alte varietati de cuart, si cel roz realizeaza un proces de focalizare a energiilor, nivelul pe care actioneaza corelandu-se cu nuanta cromatica - rozul dragostei.

   Cuartul roz este, probabil, cel mai eficient cristal in vindecarea traumelor emotionale si, de regula, primul indicat. El calmeaza mahnirea si alina durerea cu blandetea unei mangaieri calde. Pune inima  in rezonanta cu energiile angelice tamaduitoare, care o invaluie protectoare, disipand tenebrele, dizolvand acumularile negative, apasatoare; o deschide catre frumusetea exterioara si cea interioara; amplifica si atrage iubirea. Echilibreaza polar (yin/yang) structura energetica. Aduce pace, fericire si fidelitate in cadrul cuplurilor. In plus, are o influenta asupra functiei sexuale, actionand asupra ovarelor si testiculelor; amelioreaza bolile sexuale si tulburarile de dinamica sexuala (impotenta etc.).

   Cuartul roz detensioneaza si relaxeaza, fluidizeaza rigiditatea sentimentala, aduce acceptarea, toleranta matura si ingaduinta nascuta din intelegere, prin care individul isi depaseste fluctuatiile si izbucnirile emotionale, pentru a ajunge la miezul cunoasterii - nu prin patrundere lucida, ci prin duioasa empatie, sustinuta de comunicarea cu forul sau intim, care ii este sursa fortei si a increderii. Cuartul roz dispenseaza mintea de vanitate si infumurare, intrucat conectarea la izvorul launtric al puterii si al inspiratiei benefice face inutile tentativele de a gasi in afara confirmarea - in acest fel, elimina supararea, mania si incordarea, oscilatiile de temperament si instabilitatea emotionala si aduce umilinta de a recunoaste  adevarurile universale.

   Forta pe care o insufla cuartul roz este utila in starile de extenuare fizica si psihica, de apatie, de oboseala cronica, slabiciune, inclusiv reflectate la nivel functional prin hipotensiune si circulatie deficitara - este recomandat celor care au permanent senzatia de frig (sau doar extremitatile reci) ori care racesc usor (viroze ale tractului respirator superior, dar si inferior); regleaza circulatia si are un efect benefic asupra seriei rosii (hematiile sunt cele care transporta oxigenul  la celule, permitand producerea de energie, caldura).

   Increderea, izvorata din inima, favorizeaza exprimarea clara si convingatoare si  aduce liniste, manifestata si prin cresterea tonusului parasimpatic si armonizarea fuctiilor vegetative. Gratie rezonantei cu centrul afectiv (care guverneaza simtul tactil), cuartul roz amplifica si rafineaza perceptiile tactile. Favorizeaza inlaturarea deseurilor emotionale generate de traumele sufletesti; de aici efectul benefic asupra tusei si asupra intestinului gros (care elimina reziduurle nedigerate si neasimilate ale alimentlor). Eliminand resentimentele si durerile, cuartul roz este recomandat in prevenirea sau chiar tratamentul formelor incipiente de cancer (inclusiv leucemie).