TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

CUART RUTILAT

Cuartul rutilat este o varietate de cuart. Ceea ce este interesant la acest cristal sunt incluziunile de rutil din interiorul pietrei, ca niste ace fine paralele sau intrepatrunse ca o retea. Pot sclipi in lumina. Contine Titan.

Culoare : poate fi incolor sau fumuriu, dar acele fine de rutil pot da o alta nuanta cristalului: caramizie - daca insertiile sunt aramii, galbena - daca insertiile sunt aurii, cenusie - daca insertiile sunt argintii, negre sau cenusii.

Duritate : 6;

Formula chimica : TiO2;

Provenienta : Australia, SUA, Brazilia, Madagascar, Norvegia, Pakistan, Kazahstan;

Efecte :

    Cuartul rutilat este cuart simplu cu segmente incluse de rutil. Rutilul este un mineral care este format in principal din bioxid de titaniu TiO2. Ca mineral, rutilul are un indice de refractie foarte mare si se disperseaza mai mult decat orice alt mineral. Acest lucru inseamna ca atunci cand apare in alte minerale, rutilul va aparea aproape intotdeauna ca niste linii lungi si subtiri de culoare. "Rutilus" este de fapt cuvantul latin pentru rosu. Mineralul este numit astfel deoarece unele specimene au o superba culoare rosu inchis. Cu toate acestea rutilul poate aparea si in tonuri de maro si gri. In unele exemplare superbe cuartul rutilat pare ca este umplut cu fibre de aur. In multe piese de cuart rutilat, incluziunile de rutil sunt toate dispuse pe aceeasi axa ceea ce face vizibila fiecare componenta individuala a rutilului. Efectul este unic.

   Cuartul rutilat se mai numeste si "Parul lui Venus" sau "Sagetile lui Cupidon".

   Cuartul rutilat este util pentru cel care se straduieste sa-si depaseasca indoiala ca poate trece  la fapte spre atingerea scopurilor sale - a-si infrange incertitudinile inceputului constituie, pentru el, o masura a valorii sale. Hranindu-se din amagirile trecutului, se iluzioneaza ca insemnatatea sa ii da dreptul de a se lansa, nesocotit, in actiuni insuficient gandite si pregatite. De aceea, se margineste la stereotipia hazardarii in intreprinderi riscante, ca pentru a-si depasi teama de erori - inevitabile in orice confruntare cu imprevizibilul. Sub actiunea cristalului insa, imprudenta de a se avanta in proiecte nesabuite poate fi sublimata in indrazneala de a infrunta si surmonta dificultatile, constient de valoarea si de drepturile sale.

   Inlatura oboseala si obstinenta, scoate din inertie, urneste energia impotmolita la un anumit nivel si o directioneaza eficient, ii da o intrebuintare practica. Este util pentru orice centru de forta unde fluxurile  subtile s-au innamolit ori pietrificat , si mai ales cand sunt afectate planurile emotional, mental sau afectiv. faciliteaza luarea unei decizii si actiunea practica, angajarea intr-o directie, luarea unui nou start, pentru cei care, sub pretextul oboselii sau din cauza incapatanarii, raman intepeniti in conjuncturi si obisnuinte care le sunt comode si in care utilizarea energiei este minima, astfel incat efortul de adaptare, inventivitatea si presiunea de a gasi solutii noi sunt foarte reduse.

   Repunand in circulatie, armonizeaza curgerea fluxurilor subtile si interactiunea cu exteriorul : maleabil si adaptabil, individul nu se mai apara prin inchidere si blocare (precum strutul), ci prin vigilenta si flexibilitate creatoare, care sustin si activitatea cerebrala, a sistemului imunitar si a sistemului nervos vegetativ (cristalul este util in bolile psihosomatice). Sublimate, energiile apei insufla aptitudinea de integrare mladioasa in planul social, reflectata (in plan fizic) in actiunea benefica asupra tractului urogenital: este recomandat in afectiunile urinare manifestate prin hematurie, in bolile vezicii urinare, uretrite.

   Sunt lucruri in viata care trebuie indeplinite, dar pe care, launtric, omul le refuza, gandindu-se la ele cu jena ori cu teama, dorind sa le tot amane. Ajutat de cuartul rutilat, dobandeste puterea de a analiza lucid aceste situatii, fara rusine sau retinere. Se simte chemat la actiune, la confruntare directa cu lectiile de viata pe care le are de invatat. Retraieste senzatii experimentate de mult si aproape uitate. Interiorizat intr-o atitudine de martor, egal in  fata situatiilor exterioare, se relaxeaza in neutralitatea unei bunavointe luminoase, in echilibrul pacii sufletesti. Percepe conjuncturile clar, la adevarata lor importanta, renuntand la exagerari si spaime inutile. Priveste cu detasare si destindere, evenimentele vietii, pe sine si pe cei din jur, intelegand si integrand totul : nimic nu ii este strain. Dornic de comunicare, gandeste calm si fara incrancenare, cu linistea limpezimii si a deschiderii sufletesti, chiar si in demersurile fata de persoane neprietenoase ori in situatii stanjenitoare si/sau delicat de transat.

   Cristalul inlatura frustrarea nemultumirii de sine, inalta catre perfectiunea iubirii superioare (de aici, efectul benefic asupra tusei, inclusiv convulsie). Invigoreaza catre un nou inceput si mobilizeaza spre firescul faptei juste si curajoase. Are o actiune vectoriala, asigurand un aflux suplimentar de energie - poate fi folosit pentru a creste eficienta tehnicilor de magie. Imprumuta de la rutil, aptitudinea de a imprima mintii stabilitate. Purifica subconstientul, eliminand mai ales blocajele psihice dobandite in copilarie in urma experientelor neplacute, a constrangerilor si a presiunilor.