TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

CRISOCOL

Crisocolul  - silicat de cupru hidratat.

Culoare : verde-albastrui pana la albastru, verde-smarald, albastru-turcoaz (cele mai utile pentru cristaloterapie sunt varietatile albastre - cu cat albastrul este mai curat, cu atat sunt mai eficiente) uneori brun sau chiar negru din cauza impuritatilor din fier;

Duritate : 2-4;

Formula chimica : Cu6(SiO3)6.H2O, poate contine urme de Fe si de Al;

Provenienta : Peru, Africa de Sud, Ural, Izrael;

Efecte :

   Este forta feminitatii (de aceea, mai adecvata ar fi forma de feminin : crisocola), iubitoare si ingaduitoare, care alimenteaza si fundamenteaza; sursa primordiala, singura apta sa sustina forta de manifestare a masculinitatii; puterea vindecatoare si protectoare a matricei originare, capacitatea de regenerare si tamaduire a pamantului-mama. Patrunde si imbratiseaza constiinta. Se adapteaza si se muleaza estompand asperitatile si neregularitatile, discordantele si impulsivitatea, manifestarile excesive, necontrolate. Aduce blandetea empatiei si duiosia rabdarii, confort si echilibru emotional. Este capabil sa admita si sa integreze totul, gratie iubirii, compasiunii si daruirii neconditionate, din care izvorasc toleranta si iertarea.

   Are un efect benefic asupra tumorilor benigne si in afectiunile reumatismale care se manifesta  cel mai adesea si prin rigidizarea (scaderea mobilitatii) dureroasa a diverselor structuri ale aparatului locomotor, mai ales a articulatiilor (artroze, artite), dar si a muschilor si structurilor conjunctive (tendoane, ligamente), mergand pana la procese de calcificare (osteofite, foarte frecvente, sau, mult mai rara, miozita osificanta). Este folosit si in afectiunile coccisului si ale maduvei spinarii. Are un efect benefic asupra circulatiei si a sangelui (mai ales asupra componentei transportatoare de oxigen, cel indispensabil vietii: hemoglobina si, implicit, hematiile: dar si asupra leucocitelor, fiind recomandat in leucemie). Prin componenta albastra a culorii, actioneaza asupra zonei gatului, fiind recomandat in afectiunile organelor situate aici (laringe, dar si trahee; tiroida, ganglioni limfatici, inclusiv afectiuni dermatologice ale zonei etc.).

   Calmeaza emotiile, elimina frica, sentimentele de vinovatie si tensiunea. Confera discretie si intelepciune, armonie si echilibru. Stimuleaza si deschide mintea, conferindu-i claritate. Insufla gandurilor forta si putere realizatoare. Favorizeaza clarviziunea. Atrage dragostea si prietenia, prosperitatea si norocul. Ajuta individul  sa perceapa savoarea vietii (este recomandat in diabet), bucuria de a trai, iubind si comunicand (util in suferintele respiratorii, inclusiv astm). Amplifica sociabilitatea.

   Este util pentru dezechilibre feminine (inlatura mai ales tensiunile, incordarea, febra, inflamatia, infectiile, fierbinteala, senzatiile de arsura, manifestarile hemoragice, fiind recomandat pentru tulburari menstruale, dismenoree, sindrom premenstrual, sarcina, travaliu si nastere, avort spontan sau provocat, interventii obstetricale sau ginecologice; faciliteaza vindecarea tesuturilor lezate in urma nasterii ori a avortului, prin manevre exploratorii sau operatii ginecologice, dar si vindecarea sufletului, daca aceste evenimente l-au traumatizat).