TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

CHIHLIMBAR

Chihlimbarul este o substanta rasinoasa amorfa. Denumirea  provine din limba araba "al anbar", insemnand auriu.

Culoare : galben specific, pana la rosu-brun, brun-verde, sau chiar negru;

Duritate : 2 - 2,5;

Formula chimica : C10H16O;

Provenienta : Germania, Rusia, China, Japonia, Mexic, Polonia, Republica Dominicana, Romania;

Efecte :

   Chihlimbarul absoarbe si neutralizeaza energiile negative, disipandu-le in amorful unei mase nediferentiate, pregatindu-le pentru a fi sublimate prin forta revitalizanta a soarelui. Aceste energii nu sunt aduse in planul constiintei, pentru a fi prelucrate si digerate, ci sunt doar extrase, aspirate ca de o sugativa, pierzandu-si specificul si individualitatea, neramanand decat ca niste reziduuri, fara structura, fara forta, incapabile de a mai avea vreo influenta (ca intr-un cos de gunoi, unde tot ce este  nefolositor sau nociv este aruncat, fara a mai conta ce a fost initial). Odata degajate canalele subtile de aceste deseuri, fluxul energetic devine liber, efervescent, dar nu datorita unei dinamizari directe . Chihlimbarul este mai degraba un amortizor (facut din nori de miere), in care loviturile sunt tamponate, pierzandu-si personalitatea (ca intr-un sac de box). Eliminarea reziduurilor care ar putea bloca traiectele subtile, urmata de activarea curgerii energetice, are, indirect, si un efect de revitalizare si dinamizare. Este ca zambetul cald al bunicii, care le trece orice cu vederea nepotilor neastamparati, fara reposuri, fara pedepse, fara sa opuna rezistenta. Nedeclansand nici o reactie, nazbatiile acestora, izbucniri necontrolate de energie, se estompeaza ramanand fara consecinte. Cu timpul, vor deveni si ei intelepti si la locul lor. Chihlimbarul simbolizeaza atitudinea unei fiinte fragile (un copil, o femeie), aparandu-se bland de pretentiile grosolane, exagerate sau deplasate, care ranesc, precum un fir de nisip in ochi; aceasta purtare defensiva face, parca, mai frapanta brutalitatea agresorului, facandu-l sa se simta cu atat mai vinovat de mahnirea pe care a provocat-o. Obiectele din chihlimbar sunt printre cele mai folosite amulete ocrotitoare, ferind de impactul energiilor negative; este eficient mai ales pentru copii si, in general, pentru fiintele neajutorate (care nu se pot apara prin forta). Efectul se exercita atat in plan fizic si eteric, cat si mental-emotional (protectia fata de influentele psihoemotionale degradante se datoreaza si unei actiuni specifice asupra zonei plexului solar). In acest fel, protejeaza sanatatea, in general, previne imbolnavirea si vindeca sau amelioreaza suferintele deja existente - extrage boala din corp.

   Chihlimbarul a fost folosit pentru: febra, dureri de gat, de dinti, de cap, afectiuni ale urechilor (dureri, surditate; actioneaza mai ales asuora urechii interne) si ale ochilor (intareste privirea), endocrine (tiroidiene), respratorii (astm etc.), articulare (reumatism etc.), digestive, hepatice, urogenitale (uretrita, infectii urinare), dar si neurologice (convulsii, epilepsie; intareste, sustine si hraneste tesutul nervos) si psihice (absoarbe impactul entitatilor astralului inferior, elimina bizareriile de comportament, anxietatea si frica, imbunatateste memoria, induce hotarare calma, facilitand luarea unor decizii corecte; asocierea acestor efecte cu actiunea regeneratoare si cu rezonanta fosila il face util in dementa senila ); pentru inflamatii in general; de asemenea, in timpul travaliului - aproape pentru orice boala.

   Raul se perpetueaza numai daca i se da curs; el moare insa daca nu declanseza reactii negative, cu atat mai mult daca replica este o atitudine benefica. Chihlimbarul te invata sa raspunzi cu bine la rau, castigandu-l pe celalalt cu propriile sale arme; sa te autoprotejezi, iubindu-i pe ceilalti, invelind, cu substanta proprie, de caldura si lumina, entitatile straine potential agresoare; sa nu raspunzi prin violenta, controversa, opozitie sau cearta, ci prin acceptare; insufla o atitudine altruista, emanatie a inteligentei spirituale. Lasate sa treaca, energiile negative emanate de ceilalti se pierd in neant, epuizandu-se. Degajat de ele, de perturbatiile care-l tin departe de sufletul sau, potentialul adversar ramane doar cu el insusi, cu ceea ce este adevarat, curat si nobil in fiinta sa. Pentru o cearta este nevoie de cel putin doi adversari. Unul singur nu are cu cine sa se certe si, astfel, dispare orice confruntare. Chihlimbarul initiaza un proces de retragere in esenta, in matricea vindecatoare, regeneratoare, prin abandonarea rezonantelor agresive care ne absorb in exterior si ne instraineaza de noi insine. Ambra nu limiteaza orizontul, ci doar ofera o mai mare siguranta.

   Exemplar este cand, intr-o relatie de cuplu, se produce o ciocnire, iar unul dintre cei doi, desi ranit sufleteste, nu riposteaza, nu se apara, dar, subtil, ramane in comuniune cu celalalt, invaluindu-l in iubire si, astfel, zdruncinandu-l launtric incomparabil mai mult decat prin niste raspunsuri violente. Ravasit de aceasta non-agresivitate afectuoasa, acesta se poate transforma radical, printr-o rasturnare launtrica de perspectiva: de la cea a ego-ului, la cea a sufletului; de la orgoliul dominator, la daruirea prin iubire.

   Pe de alta parte, chihlimbarul este un simbol al conservarii formei prin imbalsamarea structurii, in tentativa de a invinge timpul, oprindu-i cursul infailibil catre moarte si distrugere, catre inevitabila disolutie in neant. Amprenta fizica pe care o pastreaza este un memento mori; insecta, captiva in mierea translucida a lacrimilor de conifer, ai zice ca este vie, parca intru totul aidoma uneia vii - induce detasare, calm si intelepciune : toti plecam din si ne intoarcem in aceeasi matca primara, nediferentiata; esentiala este trairea clipei eterne dintre cele doua racruci ale existentei, umpluti de pulsatia vietii, de gustul si de parfumul ei, de bucuria de a vibra, uniti cu armonia naturii. Chihlimbarul induce un sentiment de coeziune, de integrare revitalizanta in intelepciunea protectoare a marelui Tot - toti egali in tesatura universului. Forta izvoraste, nu din taria materialului in sine, ci din compacta imbinare simbiotica a elementelor constitutive.

   Te face sa te simti bine in pielea ta, precum o pisica in blana ei, multumita de ea si de tot ceea ce face, cu chef de joaca si de viata. Este bucuria de a-ti descoperi corpul functionand perfect, din varfurile degetelor si pana la crestetul capului, celulele vibrand in consonanta unui ritm viguros si totusi abia perceptibil. Este seva groasa a existentei, pulsand de murmurul vietii, sub caldura imbelsugata a unei ploi de vara, ce uda pamantul insetat, din care se ridica, mustoasa, vigoarea fructelor; zaharul rosu al pepenilor or ciorchinii de ambra translucida ingreunand zemos parfumul parguit din templul piersicilor, acoperit de roseata rosie a rosiilor carnoase, in toamna dulce a merelor aurii, orbind auzul cu savoarea matasoasa a stralucirii ei inmiresmate. Chihlimbarul faciliteaza constientizarea structurii eterice si a placerii simple de a exista, autovidecarea prin centrarea in sine, in atmosfera regeneratoare a altarului launtric, lasand in afara aspectele neimportante. Este folosit pentru a spori capacitatea de a savura placerile simple, bucuria gesturilor si a activitatilor banale, a lucrurilor comune: o boaba de cireasa de care se izbeste o raza de soare, ecoul unui strop de roua intr-un susur de izvor. Este util si pentru a amplifica placerea sexuala.

   Este, probabil, cel mai vechi material din care au fost confectionate obiecte de podoaba. Deoarece chihlimbarul a fost, la origine, o substanta vie (fiind produsa de o fiinta vie), este cald la atingere (spre deosebire de minerale, care sunt reci) si contine vestigii fosilizate de insecte si plante, este considerat, el insusi viu - el inglobeaza chiar principiul vietii, esenta vitala, fiind asociat Zeitei Mame, principiului matern originar, matricei primordiale generatoare a tot ceea ce este viu. Folosit magic, chihlimbarul aduce fertilitate atat femeilor, cat si barbatilor; de asemenea elimina impotenta si frigiditatea. Fiind un material fosil, este si un simbol al timpului si al ciclurilor acestuia, implicit, al longevitatii: semnifica memoria timpului, eterul primordial, din care toate s-au nascut si in care toate se intorc, si in care se afla intiparite toate evenimentele trecute.

   Chihlimbarul este una dintre cele mai folosite substante in magie - de multe ori, sub forma unor amulete imitand organele sexuale, mai ales cel masculin, stiuta fiind puterea exceptionala atribuita falusului in orice stiinta oculta.

   Chihlimbarul aduce putere si forta, este considerat un catalizator al actelor magice, sporindu-le eficienta. Creste puterea de atractie fata de semeni (nu numai de sex opus), amplificand frumusetea naturala, adica acele trasaturi care disting individul, manifestandu-i farmecul unic si irepetabil, izvorat din esenta lui subtila, consonanta cu armonia universala. In acest mod, poate servi la reglarea greutatii corporale (in ambele sensuri), pentru a atinge armonia unei forme implinite. Atrage iubirea, prietenia si simpatia; persoana care poarta obiecte de ambra devine tuturor agreabila, toti dorindu-i compania. In acest fel, aduce impacare, intelegere si fericire. Rasina din care provine este o substanta lipicioasa - insectele care intrau in ea nu se mai puteau dezlipi. Aceasta explica magnetismul subtil al chihlimbarului, senzualitatea si puterea de seductie, pe care le induce, chemand persoanele de sex opus, mai ales fiinta iubita - poate fi folosit pentru a atrage iubitul/a ideal/a. Alternativ atrage banii si succesul in afaceri (legat si de faptul ca cel care il poarta devine mai agreabil tuturor - persoanelor placute li se acorda, in general, incredere), norocul si reusita, in general. Putina pulbere de chihlimbar, adaugata oricarei substante aromate (betisoare parfumate, uleiuri volatile, plante folosite pentru fumigatii), ii creste eficienta magica.