TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

DIAMANT

Diamantul este un mineral nativ si în același timp o piatra pretioasa. Din punct de vedere chimic este una din formele de existenta ale carbonului pur.  Denumirea de diamant provine din limba greaca "adamas" αδάμας, ce se traduce prin :"de neinvins", "indestructibil". In latina clasica Plinius atribuie o denumire asemanatoare safirului. Denumirea diamantului era bine cunoscuta in antichitate. In India se numea "irra", iar in sanscrita i se spunea "vajira", cuvant ce definea tot ceea ce era dur. Arabii ii spuneau "al-mas" - adica "cel mai dur", de unde vine și denumirea slava de "almaz" (diamant).

Culoare : galben-deschis, galben inchis, incolor, cenusiu, brun-pal, brun inchis, alb, alb-albastrui, , ocazional portocaliu, culoarea piersicii, violet, liliachiu, verde, albastru sau negru, foarte rar rosu;

Duritate : 10;

Formula chimica : C;

Provenienta :Rusia, Botswana, Australia, Congo, Canada, Africa de Sud, Angola, Nambia, Sierra Leone, Ghana, Tanzania și Brazilia.

Efecte :

   Diamantul simbolizeaza centrul fiintei. La cei mai multi oameni, acest rol este uzurpat de ego, a carui emanatie este personalitatea, cu sistemul ei de valori, conceptiile, ideile, modul de a gandi si de a evalua, toate limitate de prejudecati, tocmai din cauza amprentei pe care si-o pune ego-ul. Pe masura ce individul se inalta, gratie aspiratiei spre perfectiune, el se apropie tot mai mult de recunoasterea adevaratului sau centru, a scanteii de lumina pe care o poarta inima - redevine el insusi, dobandind forta si incredere.

   Diamantul este cel mai puternic sprijin pe acest drum al reintoarcerii in sine, pe calea spre desavarsire, facilitand recapatarea puritatii originare, a inocentei primordiale, a credintei si a daruirii catre descoperirea naturii interioare si atingerea telului suprem. Individul devine atotputernic, avand acces la sursa primara a oricarei energii binefacatoare.

   Diamantul atrage inspiratia, binecuvantarea si dragostea universului, facilitand accesul la forta lui nesfarsita. Nu are insa o afinitate aparte pentru centrul afectiv, cum s-ar putea intelege, ci pentru centrul suprem si pentru culoarea suprema - albul stralucitor. Este un simbol al acestora (mai mult decat oricare alta piatra) si ajutorul cel mai de nadejde pe calea catre ele, intrucat contine toate rezonantele si  toate culorile. Este adevarat insa ca cei mai multi oameni nu pot reactiona inca la vibratia foarte inalta a diamantului, din cauza impuritatilor si a acumularilor reziduale masive care le blocheaza accesul (precum un ecran opac prin care nu poate patrunde lumina soarelui). In plus, pentru majoritatea, actiunea lui este prea generala, prea elevata si prea transcendenta pentru a fi eficienta ca metoda de prima intentie - ei vor trebui, mai intai, sa-si rezolve problemele punctuale pe care le au pe diverse niveluri, dobandind astfel o anumita claritate si puritate interioare, si abia apoi pot trece la utilizarea diamantului. Diamantul este echilibrant, armonizator si dinamizant pentru toate corpurile subtile, focarele si traiectele energetice si semnele zodiacale.

   Spiritualizant, diamantul ridica nivelul de vibratie al aurei si al intregii structuri eterice, mental-emotionale si spirituale, eleveaza constiinta, favorizand atingerea unor stari inalte, inclusiv a celor de extaz. Faciliteaza meditatia. Insufla siguranta de sine in abordarea relatiilor cu sexul opus, eliminand substratul psihoemotional al celor mai multe disfunctii sexuale: neincrederea, alaturi de blocajele cauzate de prejudecati si educatie. Elimina din minte toate aceste piedici nascute din ganduri preformate, avand o actiune eliberatoare, detensionanta. Elimina infertilitatea si se considera ca ofera progenitura masculina; are o actiune benefica asupra testiculelor. Regleaza functia sexuala si erotismul (in traditia ayurvedica, diamantul este pus in corelatie cu planeta Venus): atunci cand sunt in deficit (elimina tulburarile de dinamica  sexuala si impotenta) sau in exces (nimfomanie). Consolideaza fidelitatea in cuplu, elimina neintelegerile, dar si gelozia, favorizand impacarea. Faciliteaza nasterea adevaratei iubiri, spirituale, lipsite de incrancenare si posesivitate. Fiind asociat Soarelui si avand duritatea maxima, sporeste solaritatea, masculinitatea, vointa, vitalitatea in general ; creste forta fizica, insufla curaj, indrazneala, optimism, credinta in victorie, eliminand sovaiala - se spune ca aduce triumful asupra adversarilor. Insufla daruire si inocenta. Ajuta la construirea unei imagini de sine pozitive, stabile si clare, ceea ce ajuta la eliminarea influentelor straine nocive, a influentabilitatii in general si a receptivitatii morbide. Indeparteaza toxinele de la orice nivel (psihoemotional, energetic, fizic). Este un antidot pentru otravuri, subtile sau grosiere. Prin aceasta, contribuie la intarirea sistemului imunitar, fiind recomandat in afectiuni ale splinei si in septicemii, ba chiar si in transplantul de organe (aparent paradoxal, deoarece un sistem imunitar puternic provoaca respingerea grefei).

   Individul nu devine insa opac fata de exterior. Certitudinea launtrica si claritatea mentala pe care le induce diamantul confera aptitudinea de a primi ceea ce este benefic din afara. In plan fizic, aceasta se reflecta in efectul benefic asupra maxilarelor (mai ales asupra mandibulei) si a esofagului.  Amelioreaza tulburarile capacitatii de a citi (dislexie). Diamantul aduce siguranta flexibila nascuta din deplina stapanire de sine. Exista o structura in organism  care trebuie sa furnizeze atat stabilitate si coerenta, cat si flexibilitate: articulatiile. Diamantul este recomandat in afectiunile articulare (artrite etc.), in particular, pentru umeri (cea mai de sus situata articulatie mare a organismului). Protejeaza si armonizeaza, aduce pace, noroc si abundenta, elimina cosmarurile, garantand un somn odihnitor si vise iluminatorii. Actiunea asupra focarului suprem explica efectul benefic asupra calotei craniene (leziuni hiperostozante sau demineralizante, fracturi), creierului, epifizei, dar si a hipofizei (aferenta centrului mental de  comanda).

   Are efect armonizator si echilibrant general: echilibreaza emisferele cerebrale, bioritmul (epifiza), sistemul endocrin (hipofiza), metabolic (prin actiune asupra ficatului; recomandat si in hepatite), energetic (vitalizeaza), nervos (faciliteaza transmiterea sinaptica, recomandat in pareze), psihic (elimina tensiunile si incordarea).