TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

GAGAT

Gagatul - numit si jeu sau jet, este o varietate de carbune provenit din transformarea lemnului de brad fosil.

Culoare :  neagra - este un negru intens, adanc;

Duritate : 3,5;

Provenienta : Spania, Franta, Austria, Germania, Siberia, Rusia;

Efecte :

   Fiind o substanta organica, precum chihlimbarul, imprumuta de la aceasta, o parte din semnificatii, in primul rand aceea de simbol al vietii. Din punct de vedere elemental se afla in relatie cu pamantul (din cauza culorii negre), dar si cu eterul, fiind o substanta fosila, deci purtand amprenta si memoria timpului. Se considera ca, purtat mult timp, absoarbe o parte din sufletul posesorului, mai mult decat oricare alta piatra magica; de  aceea era pazit cu strasnicie, deoarece, incapand in mainile unor rauvoitori, ar fi putut fi folosit pentru realizarea unor farmece vizand persoana de la care provenea. Fiind legat de fertilitatea si de energiile hranitoare ale pamantului favorizeaza cresterea si dezvoltarea rodnica a plantelor, ajutandu-le sa infloreasca si sa fructifice - aduce, astfel,  recolte bogate si imbelsugate (va fi purtat in timpul realizarii activitatilor specifice de cultivare si ingrijire a plantelor).

   Absoarbe energiile, mai ales pe cele negative, prin aceasta explicandu-se efectul lor protector. Elimina rezonantele joase, fereste de energii negative, de entitati malefice din astralul inferior, de pericole de orice fel: folosit pentru a proteja nou-nascutii, calatorii, locuinta, pentru a elimina cosmarurile (folosindu-se ca mediu de contact chiar fumul rezultat prin arderea mineralului).

   Armonizeaza fluxurile energetice din organism, impiedicand, astfel, imbolnavirea. Pentru aceasta, se pot realiza fumigatii cu lavanda si salvie pe un suport de gagat. Este recomandat pentru tulburari feminine, afectiuni dentare, dureri de stomac, adenopatii, febra, caderea parului.

   Energetic vorbind, actioneaza predominant asupra centrilor inferiori, favorizand alinierea acestora.