TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

HEMATIT

Hematitul este oxid feric, numele provine din limba greaca  "haemateios" care inseamna sange, datorita culorii rosii a unei varietati ale sale.

Culoare : poate sa varieze, de la cenusiu-negru, precum otelul, cenusiu inchis ca fierul, pana la negru, uneori cu reflexe albastrui sau rosii-brune;

Duritate : 5 - 6,5;

Formula chimica : Fe2O3;

Provenienta : India, Brazilia, China, Australia, SUA, Spania, Noua Zeelanda, Suedia, Norvegia, Germania, Venezuela.

Efecte :

   Hematitul insufla structurii energetice mobilitate incisiva si eficienta si o transforma intr-un instrument fiabil, de lupta si actiune, invincibil nu prin soliditate sau masivitate, nu prin grosime sau greutate, ci prin flexibilitatea vigila si inteligenta; precum o masina de lupta, eficienta nu prin grosimea blindajului, ci prin tehnicitatea aparaturii si a instrumentelor;  ori asemena unui sarpe cu miscari rapide si curgatoare, zvacnind cu o precizie letala. reflectarea la nivel fizic o reprezinta sistemul imunitar - sistem de aparare permanent alertat, functionand fara ragaz, adaptat si coordonat. Puterea activa a pamantului hraneste si sustine. Focul din adancuri actioneaza, pe suportul mainifestarii, umpland constiints de energie vibranta, oferind siguranta si incredere in resursele proprii. Plin de dinamism, individul incepe o noua zi, cu munca si indatoririle ei, bucuros sa traiasca intr-o ordine deslusita, in care, stiind ce are de facut, simte forta de a-si indeplini rolul din viata de toate zilele. Apt sa capteze energie benefica, duce actiunile la bun sfarsit, rasadind seminte bune, care dau rod. Trupul ii vibreaza cuprins de un tumult interior si se pregateste sa treaca intr-o stare de agregare mai rafinata.

   Dorintele inrobitoare isi pierd consistenta, destramate in imateriala holograma a realitatii - intinsa, cu patima devoratoare, spre a le insfaca, mana trece ca prin gol. Debarasat de apasarea lor, individul nu mai este strivit de mania infricosata a atasamentelor, ci paseste peste ele smerit. Suspendat deasupra gravitatiei, ia in stapinire tangibilul. Se dilata in stralucirea metalica a luminii care il inconjoara si il inunda compact, invaluindu-l in placerea densa a bucuriei. Visul iradiaza substanta iubirii, neclintite precum un munte - armura solida, dura si impenetrabila pentru rautate si josnicie, evanescenta pentru bine si armonie, ferecand orice scurgere energetica spre planurile inferioare. Taria si sentimentul de stabilitate si securitate dobandite la nivel energetic si fizic se vor reflecta si in plan mental-emotional - desi contine fierul in forma trivalenta, hematitul favorizeaza controlul proceselor psihice, orientandu-le insa predominant catre aspectele pragmatice. Omul devine stapanul propriilor ganduri si, prin aceasta, al emotiilor sale. Pana atunci framantata de talazurile trairilor si ale ideilor necontrolate, mintea capata claritate, calm si echilibru. Scazand agitatia mentala, cristalul sporeste atentia si capacitatea de focalizare asura problemelor curente (mintea nu fuge in toate directiile, vagabondand ineficienta), favorizand astfel succesul in plan material; amplifica astfel memoria, care devine fara cusur (cand atentia si concentrarea sunt perfecte), mergand pana la capacitatea de a fixa instantaneu, dintr-o singura privire, o cantitate mare de informatii. Favorizeaza proiectiile astrale.

   Hematitul catalizeaza sublimarea maniei inversunate (este recomandat pentru inflamatii, dureri de cap, afectiuni hepatice, hemoroizi) - apriga incrancenare o rafineaza in tenacitatea cuminte a pamantului, echilibrul increderii calme, limpezimea linistita si impacata a multumirii si sigurantei de sine, favorizand intemeierea unor relatii in care iubirea se naste prin distilarea si elevarea trairilor negative, fiind tesuta din blandetea intelegerii. Aduce umilinta, dar si staruinta si hotarare neabatute, individul devenind apt sa infrunte orice adversitate. Aduce stabilitate (este recomandat in isterie, dar si in afectiunile cerebelului - care se manifesta prin lipsa echilibrului si dificultate in coordonarea miscarilor). Ancoreaza in realitatea concreta, dirijeaza si concentreaza atentia asupra planului fizic. Lut curat, adunat de pe drumurile singuratatii si ale nesigurantei si modelat de mana universului, individul isi gaseste rostul, felul de a fi, revelandu-si motivatia de a trai si de a lucra, incetand de a mai fi rupt de sine si aruncat in lume aiurea, fara nicio noima. In trivial, descopera bogatii ascunse. Innobilandu-l , transforma prisosul in util. Viata capata sens : este viata ca un tot, in belsugul teluric si trepidant al universului rustic, acolo unde timpul s-a oprit pentru a face loc eternitatii.

   Hematitul desteleneste, dinamizeaza energiile subtile, pune in miscare fluidele vitale. Nu permite acumularea toxinelor, indepartandu-le permanent, ceea ce ii explica proprietatile vindecatoare: se spune ca extrage boala daca este plasat direct deasupra zonei afectate. Corpul ramane curat, frumos (recomandat in afectiuni ale pielii, eczeme), neprihanit si intangibil, imun la atacuri exterioare, aparat de influente joase. Acesta este secretul multora dintre terapiile de purificare si echilibrare energetica: stimuleaza curgerea prin canalele subtile, favorizand, astfel, drenarea reziduurilor metabolice (dar si energetice si mental-emotionale). In acest mod actioneaza apiterapia, acupunctura, masajul, reflexologia, plantele care contin flavonoide, tehnicile posturale  si de respiratie etc. Sistemul circulator uneste toate celulele corpului, punandu-le in comunicare cu inima (fizica, dar mai ales subtila) si infuzand pretutindeni esenta vitala.

   Hematitul genereaza sentimentul de coeziune a intregului organism (de aici, increderea in sine, autoaprecierea lucida si optimista, iar la nivel fizic, efectul benefic asupra oaselor, inclusiv in osteoporoza) si face individul constient de fiecare particica  a corpului. Stimuland curgerea sangelui, are actiune antioxidanta, impiedica staza, degenerarea, senescenta si rigidizarea. Favorizeaza transformarea, regenerarea si reintinerirea. Reinvie speranta, insufla elanul si vigoarea de a lua totul de la inceput si de inainta pe propriul drum, spre victorie. Este recomandat in afectiunile hematologice, mai ales cele legate de linia rosie, in primul rand in sensul de deficit (anemie). Se considera ca opreste hemoragiile si favorizeaza vindecarea ranilor. Este folosit in tratamentul tumorilor.

   Reamintim ca principalul mecanism de actiune al cristalelor vindecatoare (si al oricarei forme autentice de medicina naturala) este sublimarea tendintelor joase in echivalentul lor elevat. De aceea hematitul poate fi folosit pentru a sublima inversunarea si neinduplecarea, brutalitatea si agresivitatea. Este adevarat ca, de multe ori, aceasta brutalitate poate fi doar interioara gasindu-si expresie doar in violenta gandurilor si a trairilor, dar ramanand surprinzator de contraproductiva in fapte, deoarece o minte agresiva cu greu poate fi eficienta in actiuni, irosindu-si energia in conflicte si controverse launtrice.

   Hematitul poate fi insa utilizat  si pentru a insufla staruinta, consecventa si darzenie unor persoane slabe, sovaitoare si influentabile - de aici deriva recomandarea lui  penru cei din zodia Pestilor, diminuand dezordinea pe care apa in exces le-o creeaza. Mai eficient insa, pentru o astfel de fire moale si ezitanta,ar fi sa inceapa prin a-si valorifica neajunsurile - sa le sublimeze in corespondentul lor, elevat, folosind, probabil, unul dintre cristalele vindecatoare care contin beriliu, magneziu sau calciu, dupa cum influentabilitatea lor se manifesta preponderent in legatura cu imaginea despre sine, cu relatiile sau, respectiv, cu ativitatea lor (profesie etc.) - vor castiga astfel flexibilitate, adaptabilitate, deschidere catre influente benefice; nu este rau ca sunt receptivi, ci ca sunt receptivi la impregnari tenebroase - nu au decat sa-si aleaga un alt focar de influenta, si anume, unul benefic, separandu-se, astfel, de influentele care-i purtau in jos si alegand varianta ascendenta, evolutiva. Ulterior, le va fi usor sa-si dezvolte si alte aptitudini elevate, inclusiv cele aflate la antipod (fermitate etc.). Daca insa se straduiesc sa asimileze aceste aspecte inca de la inceput, risca sa genereze contradictii launtrice intre ceea ce sunt de fapt si ceea ce vor sa para, ceea ce ii poate duce pana la negarea naturii lor fundamentale, ajungand sa se invinovateasca sau chiar sa se dusmaneasca pentru slabiciunile lor, condamnand si negand acea parte din ei care este, poate, cea mai profunda.

   Hematitul poate fi folosit in scopuri divinatorii: raspunsul la o anumita intrebare poate fi primit, ca o inspiratie, in timp ce este privita, intr-o camera intunecata, flacara unei lumanari reflectate pe o bucata de hematit.