TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

ONIX

Onixul este o calcedonie. Numele provine din grecescul "onux" care inseamna unghie.

Culoare : negru;

Duritate : 7;

Formula chimica : SiO2;

Provenienta : Brazilia, Madagascar, Mexic, Pakistan, Uruguay, SUA, Germania, Canada;

Efecte :

   Onixul induce o coborare in teluricul energiilor fundamentale sau, mai curand, dincolo de ele, in esenta ascunsa a tuturor lucrurilor, in simplitatea lor originara. Nu este atat un proces de constientizare, de cunoastere rationala ori de aducere a luminii (ca la obsidian), cat o scufundare directa in primordialul irational si instinctual, cunoasterea acestui domeniu prin traire si percepere directa, prin fuziune nemediata - astfel este eliminata teama de necunoscut. Nu este stradania de a intelege ori a explica rational, ci trairea directa a fortei de nedescris a acestui taram. Este negrul profund continand lumina primordiala (precum o gaura neagra care inghite orice radiatie energetica), substanta originara, vidul trepidant din care se nasc toate formele.

   Dinamizeaza centrul bazal, desteapta potentialitatile adormite. Patrunzand in bezna subconstientului, individul descopera resorturile spaimelor sale abisale, ale fricilor nedefinite, lipsite de un obiect concret, devenind capabil sa le inteleaga si sa le depaseasca.

   Onixul faciliteaza gandirea rationala, obiectiva, capabila sa controleze emotiile si trairile instinctuale, patimile irezistibile, sa elimine gandurile si tendintele negative, starile inferioare, apatia, incordarea, nesiguranta - este piatra autocontrolului, a stapanirii de sine. Pe de alta parte, confera putere vizionara si favorizeaza inspiratia spirituala, manifestata prin ganduri si indemnuri iluminatoare aparute in vis sau in meditatie.

   Avandu-si dintotdeauna locul in faptura noastra, materia bruta, se impune, ferm si bland, cu o liniste ocrotitoare, si ne invata ca totul este important, de la furnica la galaxie - de aceea trebuie sa actionam cu dragoste, ca si cum ne-am atinge pe noi insine in toate formele materiale : informa si apasatoare, materia este doar densitatea luminii - ii descoperi cotloanele cu uluire de copil, ca in cea dintai zi a creatiei - este primul pas pe calea, plina de peripetii si fapte, spre desavarsire. Discernamantul spulbera intunericul in splendoarea luminii, care primeneste si ii reduce la esenta, impingand in afara mizeriile care il pangaresc. Dar acceptandu-i intinarea si explorandu-i miezul, ne putem cunoaste profund natura - adevarata libertate se naste din impacarea cu aceasta conditie omeneasca, distiland implicarea afectiva si conturand, rece, subtilul manifestarii.

   Onixul trezeste forta adormita din adancul fiecaruia - necunoscuta si nepalpabila, ne tine in viata, ne anima, ne indeamna sa ne implinim menirea, sa ne intelegem rolul si sa-l exercitam cu responsabilitate - nu ne simtim neesentiali, pierduti in uniformitatea generala, ci avem un destin propriu. Confera puterea de a trece peste obstacole ce par insurmontabile, de a transpune in material intentia, de a condensa energia. Orice iti doresti cu adevarat, se poate implini, orice vis poate deveni  realitate - trebuie doar sa crezi. Vitalizeaza prin energiile benefice ale zodiei Capricornului (util celor cu accese lipotimice - lesin); confera soliditate si stabilitate in actiuni de lunga durata, care cer efort si perseverenta (aceasta se reflecta, la nivel fizic, in actiunea benefica asupra unghiilor si parului, legate, subtil de oase, care sunt guvernate de Capricorn). Insufla hotarare si seriozitate, fermitate imperturbabila si verticalitate morala (are o actiune benefica specifica asupra membrelor inferioare si mai ales asupra genunchilor).Inlatura plictiseala unei activitati aparent monotone. Indeparteaza apatia, tristetea, melancolia, depresia (mergand pana la dorinta de moarte), defetismul, pesimismul, gandurile negre, disctructive. Reduce sensibilitatea excesiva degenerata in vulnerabilitate. Protejeaza de energii negative, pe care le absoarbe si le sublimeaza metamorfozandu-le in vibratii benefice.

   Are o actiune echilibranta generala - echilibreaza polar (yin/yang), facandu-ne constienti de dualitatea inerenta naturii noastre inferioare. Se considera ca onixul este locuit de un demon, care se trezea noaptea aducand cosmaruri si imprastiind groaza; ba chiar ca ar semana discordie in cuplu. Onixul armonizeaza relatiile cu semenii, in particular cele de cuplu; pazeste da atacatori si adversari, agresiuni ori conflicte,  intentii, mai cu seama cand exista circumstante (de timp, spatiu, mod, cauza ori scop) avand rezonanta intunericului (noapte, locuri intunecate, modalitati neguroase, motive tenebroase, intentii sumbre, magie neagra). Confera curaj. Aduce claritate in exprimare. Este util pentru eliminarea (de fapt, sublimarea) pasiunilor inrobitoare, a dependentelor (alcoolism etc.) si perversiunilor, a tendintelor sexuale deviante si vulgare, a vagabondajului si atletismului sexual, a promiscuitatii si obscenitatii; in felul acesta, deschide calea pentru sublimarea energiei sexuale si rafinarea trairilor amoroase; asociat cu alte cristale (diamant etc.), favorizeaza o perceptie elevata si o abordare spiritualizata a interactiunii erotice. Nu este insa un stimulent al energiei sexuale (cum sunt carneolul sau diamantul, de exemplu), ci, dimpotriva, poate determina reducerea ei si a apetitului sexual. Montand un diamant, oricat de mic, intr-un onix, obtinem o amuleta care poate fi folosita pentru amplificarea controlului (onix) asupra energiei sexuale (diamantul). Onixul are o actiune benefica asupra auzului, ochilor (este recomandat pentru durerile de ochi, glaucom etc.), inimii si arterelor coronare (recomandat in cardiopatia ischemica), rinichilor, stomacului (ulcer etc.), capilarelor, pielii (si ea guvernata de Capricorn), sistemului nervos (epilepsie etc. - candva se considera ca epilepticul este posedat de o entitate inferioara). Favorizeaza refacerea celulelor lezate (necroze tisulare, inclusiv de cauza ischemica).


Colier onix 560,00