TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

OCHI DE TIGRU

Ochiul de tigru este o varietate de cuart.

Culoare : galben-auriu, brun-galbui, brun-auriu;

Duritate : 7;

Formula chimica : SiO2;

Provenienta : Africa de Sud, Namibia, Australia, SUA, Canada, India;

Efecte :

   Totul este joc - secretul eficientei este adaptarea la rezonantele energetice ale momentului, asemenea unei barci care luneca pe valuri. Individul nu trebuie sa se impotriveasca, ci sa se muleze pe circumstante si pe potentialul clipei prezente, valorificandu-i resursele. Trebuie sa sesizeze calea cea dreapta, sa simta intentia  universului si sa o urmeze. Opunand rezistenta, isi va risipi resursele cu eficacitate minima, ceea ce ii va starni, frustrare, nemultumire, indignare, neimplinire ("Cum, EU care am muncit atat de mult, care m-am zbatut de mi-au iesit ochii din cap?!"). Mergand in pas cu armonia universului, totul zburda firesc, intr-o bucurie a miscarii - precum adevaratii dansatori, care renasc, liberi si dezinhibati, prin fiecare miscare (spre deosebire de incepatorii crispati si inclestati asupra pozitiilor si schemelor coregrafice). Oricat de riguroase, faptele pot capata fluenta unui balet prin care se manifesta in exterior creativitatea ritmurilor interioare. Ele sunt constructive, iar realizarile durabile, daca urmeaza influxul armoniei cosmice - derogand de la acesta, rezultatele vor fi neinsemnate si lipsite de trainicie.

   Cristalul insufla seriozitatea de a actiona sistematic, cu forta si tenacitate, dar in respectul bunului simt. Puternica, limpede si focalizata, mintea dobandeste intelepciunea de a rezolva orice problema, constient ca in toate este mana universului - nu trebuie sa-ti ambalezi mentalul egotic, sa faci fel de fel de calcule, ci sa-ti relaxezi hotararea incrancenata, lasand ca, in sfera demersurilor  concrete, sa se reverse libere intuitia, iubirea si intelegerea. Orizontul se largeste, iar vointa se descatuseaza din amaraciunea partinirii si a inversunarii, topindu-se in dulceata vrerii supreme, unde dobandeste adevarata putere. Centrul focului devine un mijlocitor al procesului de sublimare, care dematerializeaza latentele dense ale focarelor inferioare si le propulseaza ascendent, producand  o enerizare globala a structurii eterice, intr-o cadenta rapida, intensa, sustinuta, acordata la vibratiile armoniei sferelor - constiinta este absorbita in aceasta valtoare, ritmata de frumusetea binelui primordial, faramitandu-si ingustimea in puritatea vibratiilor tacute ale unui ocean de echilibru. Focul purificator patrunde in adancimea materiala a lucrurilor fizice, iar apoi isi inalta caldura elastica si penetranta. Cristalul aduce ordine in haos - zamisleste armonia, impregnand cu ea intreaga structura, inclusiv emotiile si gandurile; confera mintii caritate, concentrare si directionare coerenta.

   Impune printr-o frumusete ascunsa, care, fara a epata, dizolva discret impuritatile mintii. Omul dobandeste starea de observator (de "privitor ca la teatru"), participand activ, dar detasat, la derularea evenimentelor. El percepe miezul stralucitor al vietii si al cunoasterii, focul subtil, pretutindeni incandescent, in orice lucru, fiinta sau fenomen, care, emanat din inima universului, se coaguleaza, daruindu-se prin miriadele de minerale, plante, animale si obiecte neinsufletite. Fiecare este o irizatie energetica rasfranta din iubirea originara, framantata din materia acestei lumi, pentru ca toti sa o poata gusta in totalitate, bucurandu-se de lume. Savoarea bucatelor este particica de suflet pe care gospodina, plina de dragoste, o picura in ele. Navigand treaz prin valurile armoniei cosmice, individul se scalda in undele binelui. Stapan pe sine, erupe in bucuria libertatii si percepe caleidoscopic intregul, printr-o congruenta a simturilor in simultaneitatea lui "aici si acum". Din trecut se naste viitorul : din aproape se plamadeste departarea.

   Cristalul este expresia creatiei inalte intr-o lume joasa, este cuvantul dintai coborat si intrupat si traind printre noi. Impinge vointa in sus, prin filtrul afectivitatii si al puritatii, ajutand natura umana, duala, sa-si trezeasca valentele superioare prin perceptie obiectiva si constientizare, sa-si vina in fire asemeni fiului risipitor; sa treaca totul prin inima, simtind si empatizand, exprimandu-si apoi sentimentele prin cuvant; cuvantul profetic, cuvantul-forta, care tamaduieste si alina, tandru si duios, incarcat de bunatatea si iubirea inceputurilor, care calauzeste, indreapta si sustine. Sustine precum pamantul, a carui seva este nobletea luminii injosita si din nou inaltata, dezvaluind splendoarea ascunsa a materiei si frumusetile sufletului omenesc - atrage frumusetea si abundenta; trezeste natura elevata din noi, si ne ajuta s-o reflectam asupra celorlalti. Aduce stabilitate, ancoreaza in realitatea concreta, faciliteaza manifestarea in plan fizic - confera intelepciune practica, iscusinta pragmatica; curaj si incredere. Insufla fermitate (este folositor pentru oase si articulatii) si forta realizatoare convingerilor nobile; indeparteaza somnolenta, letargia, apatia, deznadejdea. Amplifica aptitudinile parapsihice, manifestate sub forma unor intuitii - sesizeaza, instinctiv, calea cea mai buna de urmat, "vede" (percepe dincolo de simturi) si intelege ce are de facut. Este benefic pentru ochi si gat.

   Amplifica peristaltismul, fiind usor laxativ. Este indicat in afectiunile hepatice. Aduce sanatate si bani. Guvernat de Soare, este cald, emisiv, masculin, stimuleaza fluxurile energetice, ajutandu-i pe cei suferinzi sau slabiti, bolnavi ori debili. Protejeaza de pericole de orice fel, subtile, eterice sau fizice (recomandat in infectii virale sau bacteriene; pentru rani si echimoze). Elimina reziduurile si toxinele din sange.