TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

MAGNEZIT

Magnezitul este un mineral din clasa carbonatilor anhidri întâlnit frecvent în natura.

Culoare : de obicei alba, uneori cu nuante galbui, galbui-cenusii, cenusii, gri, brune, brun-negricioase sau negricioase;

Duritate : 3,5 - 4,5;

Formula chimica : MgCO3;

Provenienta : China,  Zimbabwe, SUA, Rusia, Brazilia;

Efecte :

   Magnezitul aduce aspiratia spre armonie si buna intelegere, manifestata, in mod obisnuit, in tendinta de a evita conflictele si tensiunile in relatiile cu oamenii din jur. Desigur, aceasta va fi atitudinea aceluia care se raporteaza intens la exterior, supraevaluandu-i importanta - el se lasa dominat de ambianta. Intoarsa insa spre  interior, spre sine, aceasta va genera, in manifestarile ei elevate, aspiratia de a dobandi launtric armonia si echilibrul, ceea ce va atrage, de la sine, si armonia exterioara.

   Importanta este cooperarea, mai mult decat numarul. Exista un joc de societate in care se iau la intrecere doua grupuri de oameni care bat din palme, fiecare grup in alt ritm, pe care trebuie sa-l mentina neinfluentat de ritmul celuilalt grup. Castiga, nu grupul mai numeros sau care bate mai tare din palme, ci acela care are mai multa coerenta interioara, ai carui membri reusesc sa se coordoneze, mentinand acelasi ritm. Cand toate componentele unui ansamblu vibreaza pe aceeasi frecventa, mecanismul este unitar, functionand coordonat, controlat, impecabil.

   Magnezitul structureaza inchegat corpul, eteric si emotinal, nu neaparat in sensul masivitatii structurii, cat al coerentei, unitatii de organizare si functionare, in armonie cu exteriorul - asa cum o arhitectura trainica nu este neaparat cea cu piloane groase si ziduri masive, ci una supla si functionala, cu structuri de rezistenta ingenios imbinate, astfel incat sa dea maxim de rezistenta (are un efect asupra scheletului - 2/3 din cantitatea totala de Mg din organism se afla in oase - si a dintilor). Structura rezultata este puternica prin elasticitate si exuberanta; nu este greoaie si pasiva, ci oricand gata de actiune (Mg este esential pentru mentinerea depozitelor energetice ale celulei). Taria si durabilitatea nu se datoreaza inchiderii in spatele unor fortificatii; nu luptei si opozitiei, ci deschiderii catre exterior si adaptarii flexibile; nu retragere si izolare, ci comunicare si modulare. Aceasta este adevarata protectie; nu aparandu-te de dusmani, ci fiind prieten cu toata lumea si asimiland ceea ce este util de la fiecare - de fapt acesta este rolul functiei digestive, atat subtile, cat si grosiere: acela de a prelua material din exterior, de a-l desface in parti simple, preluand ceea ce este util si benefic si eliminand ceea ce este nefolositor si nociv. De aceea, magnezitul este benefic la apropape toate nivelurile tubului digestiv, avand o actiune armonizatoare: stomac (ulcer etc.), intestine (regleaza tranzitul, fiind util atat in diaree, cat si in constipatie), ficat (hepatita etc.), colecist (colici biliare, litiaza biliara - magnezit asociat cu calcedonie), pancreas; este recomandat pentru colicile organelor abdominale si in parazitoze; stimuleaza indepartarea toxinelor si regleaza asimilarea hranei, adaptand-o la necesitati - este util atat persoanelor debile, si malnutrite, cat si celor cu exces ponderal: faciliteaza scaderea in greutate, cand aceasta este excedentara, dar si castigul ponderal la cei slabi si devitalizati (convalescenta, boli parazitare, boli consumptive, tuberculoza, cancer, uremie etc.); de aceasta se leaga si actiunea reglatoare asupra activitatii tiroidiene. Are o actiune benefica asupra tractului urogenital (este recomandat pentru problemele de menstruatie sau de sarcina, in afectiunile prostatei si vezicii urinare), asupra plamanilor (inclusiv in tuberculoza), in varice, in raul de mare.

   Amplifica integritatea, nu soliditatea (aminteste de acele structuri macromoleculare complexe, practic indestructibile si totusi foarte usoare, formate dintr-o combinatie  de Si, Al, O, N, C, care isi datoreaza rezistenta multiplicitatii legaturilor si conexiunilor). Omul este un tot coordonat si acordat cu ritmurile universului. Toate structurile care il alcatuiesc comunica intre ele (dar si cu exteriorul), actionand unitar. Aceasta coerenta launtrica ii reduce vulnerabilitatea la influentele din afara. Existenta unei rezonante proprii, definitorii, a unei anumite vibratii specifice care il individualizeaza si il delimiteaza de celelalte fapturi, il fac putin susceptibil sa cada prada altor vibratii, inferioare (deoarece nu rezoneaza cu acestea). In absenta factorilor perturbatori externi, dispar si problemele interioare. Gandurile aprinse, iritarile, nemultumirile se sting, prin ruperea legaturii cu focarul extern de joasa rezonanta din care se alimentau.

   Magnezitul este indicat persoanelor fragile, debile, plapande, afectate profund  de orice stimul exterior minor, de orice incident, altercatie minuscula, repros ori diferend (este un tablou asemanator celui care apare la pacientii cu deficit de magneziu). Este recomandat in starile de agitatie, slabiciune, incordare, durere sufleteasca (tristete, depresie etc.), adica in situatiile care genereaza vulnerablitate, amplificand sensibilitatea la factorii exteriori (perceputi, aproape toti, drept agresori). Este util pentru individul care se teme de agresiune, care se simte zdruncinat de orice manifestare de violenta sau animozitate.

   Magnezitul are actiune antalgica generala. Are un efect echilibrant asupra receptivitatii, diminuand-o atunci cand este excesiva, dar si amplificand-o armonios, atunci cand este deficitara. Deschide mintea, o ajuta sa primeasca noi informatii, sa deprinda noi lucruri, favorizand dezvoltarea unuia dintre cele mai importante mecanisme de invatare : reflexul. Echilibreaza receptivitatea eterica : o creste (faciliteaza detectarea acumularilor subterane de apa) sau o scade protector (ocroteste de radiatii telurice si electromagnetice). Mental, limpezeste lucrurile, le lamureste nu prin dezbatere, ci prin cristalizare; nu prin lupta, ci prin luciditate. Imprima claritate intentiilor si le pune in acord cu faptele.

   Toate sunt in stransa interactiune cu toate. Echilibrul presupune nu doar armonia interioara, ci si armonia cu intregul univers. Individul este parte a hologramei macrocosmice. Incadrandu-se in ordinea lumii, isi depaseste supararile si durerile, dobandind calm, stabilitate si rigoare, forta interioara si precizie in actiune. Imperturbabil  si multumit in miezul lui adanc,se dizolva in libertatea pacii launtrice, linistit cu el insusi, cufundat in confortul bucuriei increzatoare, in siguranta protectoare a caldurii afective. Tensiunile se dezamorseaza, iar limitele sunt abolite, o data cu topirea structurilor rigide care intemnitau avantul interior: cat de simple si usoare sunt lucrurile in viata ! Fascinatia caleidoscopica a lumii este o inepuizabila sursa de fericire.