TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

PERLA

Perla se formeaza prin patrunderea unei granule de nisip in interiorul cochiliei anumitor tipuri de scoici din marile tropicale; pentru a se proteja de actiunea iritativa a intrusului, scoica il inconjoara cu straturi de carbonat de calciu (acelasi material din care este facuta si cochilia, prin care se protejeaza de exterior). La ora actuala, practic toate perlele din comert sunt obtinute in crescatorii, prin introducerea intr-o scoica vie a unui mic fragment de cochilie, care nu are finetea unui graunte de nisip - de acea perlele de cultura sunt mai mult cochilie decat perla.

Culoare : alb de diferite nuante (cele mai frumoase sunt cele roz sau bleu), argintiu, auriu, verzui, negru;

Duritate : 2,5 - 4,5;

Efecte :

   Perla exprima delicatetea fara sfarsit a sufletului, emotiile rafinate pana la ultima consecinta, acolo unde totul se absoarbe intr-un punct, care este unic si ireproductibil pentru fiecare om. Descoperim acel strop de suflet, al nostru si al nimanui altcuiva, acel graunte de roua al inimii zavorat in strafunduri, ascuns privirilor - comoara fara de pret, picatura din inima lumii, daruita noua si numai noua si la care avem acces doar atunci cand dobandim rafinamentul puritatii primordiale. Abia acolo ne putem regasi pe noi insine, acel ceva extrem de sensibil pe care nimeni nu poate sa-l atinga, care nu poate fi explicat si inteles logic - poate fi doar iubit si astfel perceput intru totul. Pentru a ajunge la esenta trebuie sa patrunzi in interiorul tau, nu sa ratacesti in exterior. perla ne ajuta sa ne cunoastem emotiile cele mai diafane, pentru a ne bucura de acea neasemuita sensibilitate a sufletului; oacitatea albului mat si sidefat sugereaza ca, spre deosebire de alte cristale, perla nu este un vctor de energie, ci o resorbtie in minuscul, in (ni)micul primordial. Perla mangaie sufletul cu translucida claritate a unui frumos nepamantesc, scufundandu-l in dulceata moale a unui spatiu protector. Cu o detasare calma, niveleaza colturile si asperitatile - contururile zgrunturoase ale personalitatii se pierd, tensiunea gandurilor si a emotiilor se dizolva. Incrancenarea nu isi are locul in neincapatoarea vraja a infimului. Cu trupul incorsetat in cuirasa limitarilor, precum un calugar in chilia lui, omul se hraneste cu zapada bucuriei.

   Perla deschide mintea fata de mesajele intuitiei, favorizand maturizarea, echilibrand mai ales latura receptiva: modereaza si eleveaza sensibilitatea, cand este excesiva, dar si o amplifica si o rafineaza, cand este deficitara. Confera un sentiment de securitate, intrerupand legatura cu exteriorul traumatizant. Inconjoara ocrotitoare corpul emotional, nelasand sa-l atinga nicio vibratie perturbatoare. Ii ajuta pe cei prea sensibili sa se apere, asa cum scoica ascunde si protejeaza perla. Ne invata ca, in situatii dureroase, solutia ideala este nu a lupta cu raul, ci a-i suprapune o imagine ori o traire frumoasa - energiile malefice nu trebuie respinse cu ostilitate, ci imbalsamate in iubire. Ne insufla o atitudine feminina: nu combativitatea unei reactii vehemente, ci migala unui demers de o  minutioasa blandete, care estompeaza progresiv dusmania, topind contrariile in trupul armoniei. Redescoperindu-si sufletul, omul metamorfozeaza agresiunile si problemele, extragandu-le chintesenta sub forma unor perle de intelepciune. Ramane cu el insusi si ii este bine - parca nici nu mai stia cum este! Se scufunda launtric ca intr-o masa gelatinoasa, ca intr-o perna catifelata la atingere. Opac fata de exterior, se dilata in nostalgia nemarginita a transparentei interioare, cuprins de nedeslusirea unui dor. Se reintoarce la atmosfera de basm a copilariei, la siguranta ocrotitoare a casei parintesti. Se abandoneaza in unica, nicicand pierduta bucurie a inceputului. Se daruieste inauntru, separandu-se de ceea ce este in afara.

   Perla evoca matricea creatoare a lumilor, elixirul botezului, datator de har si protectie, orginarul apelor lustrale, care intneresc, regenereaza si revializeaza. Curata fluidele interioara si le pune in miscare, polarizindu-le, sublimandu-le si preschimbandu-le in imaginatie creatoare. Precum Micuta Sirena, este frumoasa nu prin  ea insasi, prin aparenta ei fzica, ci prin ceea ce emana: intimitatea ascunsa a unei lumi inchise in linistea fascinanta a adancurilor, blandetea negraita a farmecului unei nopti cu luna, magnetismul irezistibil ocultat in senzualitatea eternului feminin, in acel ceva nedefinit, venit de nu se stie unde si care atrage iremediabil Luna este o perla imensa deasupra luminisului padurii - frunzisul pare din foi de metal, subtiri si frematatoare, negre u umbre argintii. Dincolo de el nu stii ce se poate ascunde : o pasare, un sarpe, o zana - te absoarbe si te infricoseaza. Vibreaza ca o inima, fosneste ca o rochie de matase. Padurea este plina de strigate de pasari, de chemari, de murmure, de clocotul apelor care nu se vad. Ori, parca, de mieunatul unor pisici ? Se intrevad umbre fugare si moi de animale, cu miscari suple si mladioase, care se cheama.

   Perlele simbolizeaza Luna si energiile lunare, materne, creatoare, apele primordiale, matricea originara si, prin aceasta, intreaga creatie, intreaga manifestare (confera fertilitate). Simbol al Marii Zeite, al tuturor divinitatilor feminine in general, dar mai ales al celor cu nuanta materna, creatoare, hranitoare, al celor marine si acvatice - se spune ca sunt lacrimile solidificate ale Zeitei; ori picaturi de ploaie inghitite de scoici. Sunt recomandate mai ales femeilor (barbatilor - prea putin - doar daca tin, cu tot dinadinsul, sa-si dezvolte anumite laturi ale naturii lor feminine). Perlele atrag iubirea si se considera ca aduc fericirea in cuplu; au un suav efect afrodisiac, bazat  si pe similitudinea de forma si de rezonanta cu taramurile genitorii feminine. Actiunea este, mai degraba, reglatoare, determinand sublimarea tendintelor erotice grosiere, excesive (nimfomania etc.). Perla poate fi folosita pentru a aduce bani - surprinzator insa, nu purtand-o ci aruncand-o (dupa ce in prealabil a fost incarcata cu dorinta de imbogatire), fie intr-o apa curgatoare, fie de-a dreptul la gunoi; cine-si permite sa arunce perle este, desigur bogat - prin reactie inversa, se spune, efectul isi va crea cauza. Daca banii, astfel dobanditi, vor fi utilizati cu intelepciune si in scopuri benefice, ei vor continua sa se reverse in viata celui care i-a chemat; altminteri, efectul gestului magic va fi anulat.

   Perlele sunt folosite de inotatori pentru a se proteja de rechini. De asemenea, protejeaza de incendii. Se spune ca alunga demonii. Aduc noroc si succes, mai ales montate in jurul unui rubin. De asemenea, confera sanatate, forta fizica, vitalitate, ba chiar initiativa si curaj. Au efecte benefice asupra structurii situate cel mai profund, in chiar miezul organismului (intervine si rezonanta pe care o au constituentii chimici) - scheletul (de altfel, singurul care supravietuieste timpului - perlele cresc longevitatea); confera oaselor rezistenta si sustinere. Deopotriva, sunt utile si pentru structurile situate cel mai superficial si care delimiteaza, protectoare, corpul fizic:pielea si muschii.

   Regleaza digestia si activitatea enzimatica, actionand asupra stomacului (sunt recomandate in boala ulceroasa) si intestinelor. Actiunea asupra stomacului se coreleaza cu efectul echilibrant pe care perlele il au asupra emotiilor, intervenind si rezonanta, mediata tot de apa, cu semnul Racului, guvernatorul astrologic al stomacului si, probabil, cel mai emotiv dintre semnele zodiacale. Ele favorizeaza dobandirea controlului asupra sentimentelor, avand o actiune armonizatoare si asupra centrului afectiv (pe langa cea exercitata asupra centrului apei - catalizeaza sublimarea emotiilor apoase in trairi afective).Sunt utile in afectiunile splinei si glandelor suprarenale.

   Perlele pot avea, in functie de nuanta cromatica, destinatii specifice : cele inchise la culoare (perlele negre si perlele albastre) aduc noroc; cele roz - o viata lejera si confortabila; perlele galbene - bogatie; perlele rosii - inteligenta.