TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

SODALIT

Sodalitul este aluminosilicat de sodiu cu clor. Numele provine din latinescul "sodium" si grecescul "lithos" (piatra) fiind un cuvant compus si referindu-se in special la continutul ridicat de sodiu.

Culoare : de obicei este albastru, albastrui, albastru-lavanda, dar poate fi si incolor, cenusiu cu nuanta galbuie, verzui;

Duritate : 5,5 - 6;

Formula chimica : Na8[AlSiO4]6Cl2.

Provenienta : Canada, Portugalia, SUA, Bolivia, Romania;

Efecte:

   Este util pentru cel cu mintea sub impactul discordantei dintre realitatea bruta si utopiile sale despre o interactiune desavarsita cu mediul; discrepanta intre ceea ce se asteapta (considera ca merita) sa primeasca si ceea ce i se ofera din exterior, il face sa-si piarda masura si echlibrul in raportarea la ambianta, ajungand sa treaca dintr-o extrema in alta (dupa principiul "tot sau nimic") in relatiile cu ceilalti: balanseaza de la reticenta obstinata la implicare totala, iar de la aceasta, la ruptura completa (din cauza dezamagirii). Ba se fereste indarjit sa construiasca o relatie concreta, ramanand blocat in faza idealista a naivitatii incipiente, de teama sa nu fie ranit si dezamagit;  ba se azvarle cu capul inainte intr-o relatie, impingand-o pana la ultimele consecinte (desi, in realitate, ramane cantonat in propria imaginatie despre o contraparte ideala, refuzand sa-l cunoasca si sa-l accepte pe celalalt asa cum este el cu adevarat). Cand de scufunda in dependenta, pierzandu-si vointa si aspiratiile in nedeslusire si confundandu-si identitatea cu a celuilalt, cand renunta cu totul, daca i se pare ca acesta nu se ridica la inaltimea pretentiilor sale iluzorii (aceasta dihotomie intre ceea ce isi imagineaza si ceea ce exista in realitatea exterioara, este principala sursa a confuziei care domneste in mintea celor mai multi oameni).

    El se amageste ca valoarea sa ca individ ii da dreptul de a i se raspunde la acelasi nivel de intensitate si daruire; se iluzioneaza ca, prin nobletea sa, merita un tratament privilegiat, marginindu-si, astfel, interactiunea cu semenii la stereotipia reactiilor exagerate generate de clasicul sablon atasament-deceptie-ruptura. Idealismul imatur, generator de implicare si dependenta (care, impinse la extrem, ruineaza o relatie), poate fi sublimat, sub actiunea cristalului, in spontaneitatea aspiratiei pure spre cele mai inalte standarde morale si spirituale, care permite abandonarea oricaror conditionari si detasarea de tot ce este perimat si invechit in relatiile cu ceilalti, astfel incat ingustimea principialitatii naive si intransigente, se va deschide in maturitatea daruirii totale unor principii si valori elevate; iar atasamentul obstinat si posesiv va fi distilat in fidelitatea inteleapta a iubirii detasate.  

   Astfel, din namolul confuziei se ridica roua dicernamantului, iar extremele sunt aduse laolalta de masura bunului simt, care insufla echilibru, stabilitate si autonomie. Individul distinge ceea ce este bun din influentele exterioare, definindu-si clar raporturile cu cei din jur si diferentiindu-se de ambianta. Recunoscandu-si valoarea autentica si dreptul de a se desprinde din stramtoarea determinismului, isi recapata liberatea si renaste regenerat. Aspiratia spre revelarea adevarului ultim il conduce la regasirea de sine. Invata sa accepte si sa cunoasca prin iubire. Onestitatea devotamentului ii metamorfozeaza impulsivitatea instinctuala a reactiilor emotionale in puritatea nazuintei, spre adevar, cinste si dreptate, sub semnul integritatii si al loialitatii responsabile. 

   Sclipirile de lumina razbatand din profunzimea albastra a pietrei confera mentalului forta si putere de patrundere, mobilitate si fluiditate, permitandu-i sa sondeze strafundurile cunoasterii universale, unde penetreaza prin strafulgerari iluminatorii, revelatorii (corelat si cu aspectul pietrei) - este o intelegere transgresand obisnuitul  si deductivul, speculatia si rationamentul desfasurat pe orizontala, realitatea fiind perceputa dintr-o data, profund si exact, in teribila ei complexitate. Simultaneitatea ia locul cauzalitatii, iar secventialitatea se topeste intr-o imagine holografica. Adaptabil si puternic, mentalul nu se lasa strunit ori fortat sa urmeze o anumita cale. El lasa la o parte orice scheme, tipare ori inlantuiri logice. Refuza fagasele, potecile batatorite sau modalitatile preconcepute. Traieste direct, se joaca, pur si cuminte precum un copil - dar este un joc de-a adevarul. Cunoasterea este o percepere nemjlocita a realitatii de dincolo de aparente, dincolo de concepte si teorii (imbunatateste vederea, subtila si fizica - este recomandat in afectiuni ale ochilor, dureri de ochi), cu certitudinea izvorata din conectarea directa la inteligenta universului; ca si cum faptura pecetluita in samburele lucrurilor s-ar infuza dintr-o data in trupul subiectului cunoscator sau acesta ar ingloba-o brusc. Aceasta este cunoasterea de dincolo de cunoastere, realizata cu inima, prin fuziune, sub lumina magica a celui de-al treilea ochi. Fiinta se unifica pe o axa care uneste inima si mintea aduse in consonanta: inima devine inteleapta, iar mintea devine iubitoare, cufundandu-se in bucuria revelarii esentei (actiunea benefica pe care o exercita la nivel afectiv se reflecta, in plan fizic, asupra timusului). Din mijlocul agitatiei si al framantarilor cotidiene, individul luneca pe prietenia unei raze de lumina, spintecand intunericul matasos al universului, catre un paradis mirabil. De acolo, mintea ii apare ca un rau mocirlos, curgandu-si lenes apele intunecate. O contempla fara a o nega sau a o respinge, intelegandu-i rostul in planul material. El a trecut insa pe malul celalalt, in voluptatea contemplarii linistii din propriul ei  miez. Paradoxul a devenit certitudine.

   Cristalul este util pentru mintile vascoase si intepenite - limpezeste ceata, aduce claritate, vitalitate si discernamant, tonus si dinamism (si la nivel energetic si fizic), elimina rigiditatea emotionala. Mintilor infierbantate si tensionate, le daruieste linistea curata a detasarii. Pe cele agitate si superficiale, le focalizeaza si le aduce ordine si concentrare, unison in actiune, capacitatea de patrundere si de evocare; le desprinde din nelinistea fricilor puerile si le aduna gandurile marunte, razlete, si fugace, centrandu-le asupra realitatii profunde. Primeneste subconstientul. Actiunea sodalitului vizeaza mai ales centrul mental de comanda si, implicit, zona capului. Asa se explica eficienta lui in maladiile cu un puternic determinism psihic - cristalul favorizeaza intelegerea intelectuala a unor situatii suprasolicitante din punct de vedere emotional sau afectiv, generatoare de neliniste, nervozitate, teama sau anxietate, manie, furie sau incrancenare; este recomandat in special celor hipersensibili, apasati de sentimente de culpabilitate, susceptibili de a fi afectati de diverse circumstante tensionante, cu repercursiuni la nivel energetic si fizic. Refuzul de a intelege o lectie de viata reprezinta cauza subtila a virozelor cailor respiratorii superioare (rinite etc.) - de aceea sodalitul este recomandat pentru tratamentul acestora. Indeparteaza teama (inclusiv manifestata ca si pavor nocturn), timiditatea, tendinta la autoinvinovatire; linisteste si relaxeaza mintea, calmeaza agitatia si framantarile launtrice, insufla curaj. Elimina frivolitatea si oscilatiile de temperament, aduce coerenta launtrica si fidelitate. Tot prin dinamizarea celui de-al treilea ochi, sodalitul faciliteaza meditatia si dobandirea intelepciunii; de asemenea, mentalizarea pozitiva si imaginatia creatoare, amplificand increderea in puterea realizatoare a fiintei si favorizand, astfel, implinirea aspiratiilor benefice. Pazeste de energii negative, de inluente malefice si de radiatii nocive (telurice, X). Regleaza metabolismul.