TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

PIATRA SOARELUI

Piatra Soarelui se mai numeste si Heliolite, derivat din grecesul "helios" si "lithos" care inseamna "soare" si "piatra". In antichitate aceasta piatra era utilizata de nativi drept moneda de schimb. Vikingii o considerau talisman pentru navigatie.

Culoare : alb-crem cu irizatii aramii, brun-roscat cu scanteieri sangerii, aurii, verzi sau albastre datorate incluziunilor microscopice de hematit sau goethit (hidroxid de fier), orange cu irizatii metalice de culoarea cuprului, specificul acestui cristal este ca este stropit cu puncte aramii pe toata suprafata pietrei ce pot sclipi in lumina intensa.
Duritate : 6 - 6,5;

Formula chimica : Na(AlSi3O8);

Provenienta : India, Siberia, Canada, SUA, Norvegia, Madagascar;

Efecte :

   Piatra-soarelui este o varietate de feldspat plagioclaz caruia incluziunile minuscule de hematit (oligist) ii imprima sclipiri, pe un fond cromatic auriu-portocaliu. De aici rezonanta cu energia Soarelui si actiunea lui masculina, solara, calda, insufland energie si vitalitate, entuziasm si vointa realizatoare, omul triumfand in actiunile sale. Aceste efecte subtile se datoreaza in primul rand  fierului (din hematit), care imprima fermitate, tenacitate, curajul si initiativa de a deschide noi cai, avantul de a pasi inainte razbatand peste obstacole.

   Centru al sistemului nostru planetar, Soarele este cel care ii daruieste caldura si lumina. Orice sursa de energie de pe Pamant se alimenteaza, in ultima analiza, tot de la Soare, iar energia, de un tip sau altul, este indispensabila pentru realizarea oricarei activitati. Soarele devine, astfel, simbolul actiunii, al exprimarii de sine si al impunerii, al dominarii, dar si al generozitatii si daruirii. Tocmai aceste aspecte sunt amplificate de piatra - soarelui, care indeamna la manifestare si dinamism, impregnand cu energie emisiva intentiile si faptele, gandurile si trairile, ba chiar si remediile naturale (de exemplu daca este asezat in recipientele in care sunt pastrate plantele tamaduitoare). Revarsa fericire, confera buna dispozitie si tendinta la expansiune, chef de viata si de activitate, in prezentul palpabil si in realitatea concreta, dar cu linistea generata de stabilitatea launtrica - nu este impulsivitate ori pripeala, ci o atitudine regala, de conducator chibzuit, dornic sa aduca binele si pacea. Inlatura complacerea in lancezeala neincrederii ezitante. Aduce siguranta de sine, dorinta de a trece la treaba si a participa, de a lua initiativa, cu energie si vioiciune, in iubire si intelegere.

   Amplifica energia sexuala in aspectul ei masculin, emisiv. Creste disponibilitatea si deschiderea erotica. Protejeaza, energizeaza, fiind utila in perioadele de suprasolicitare, de boala si de convalescenta. Elimina pornirile, emotiile si gandurile degradante, umpland constiinta de lumina indispensabila pentru o reala metamorfoza interioara, considerabil mai importanta decat o superficiala schimbare exterioara. Indeamna la participare constienta, in armonie cu vointa universala. Stralucirea rascoleste, in adancuri, teluricul brut si grosier, transformand mahnirea si angoasele in bucuria senina a unui suflet capabil acum sa perceapa, printr-o rasturnare de perspectiva, fata cealalta a lumii, frumusetea ei ascunsa. Dand la o parte noroiul si mizeriile ce o acopera, viata de zi cu zi, se reveleaza drept o nestemata, transparenta, clara, pura si stralucitoare - oglinda Spiritului ce o anima. Ochii, deschisi spre lumina, vor vedea toate culorile spectrului, irizand fiecare colt al universului. Celor care vad numai aspectele tenebroase ale realitatii, melancolici inchisi in pesimism si egoism, le deschide inima cu efervescenta bunatatii si a caldurii sufletesti. Celor nerabdatori, parca permanent in asteptarea a ceva, chinuiti de ganduri legate de planul material, le insufla calmul unui suflet implinit si stapan pe sine. Jocul este veselia linistii - dans de sunete sclipitoare, iar miscarea - un cantec auriu.