TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

NEFRIT

Nefritul este o varietate de actinot. Numele provine din cuvantul "nephros" din greaca veche care inseamna "rinichi", motiv pentru care este benefica in tratarea rinichilor si a cailor urinare cat si a tulburarilor psihice.

Culoare : caracteristica este culoarea  verde, in diverse nuante (verde, alb-verzui, verde-cenusiu, verde-smarald, verde inchis, verde spanacul) rareori poate fi si albastrui, brun, galben sau alb;

Duritate : 6 - 6,5;

Formula chimica : Ca2(Mg,Fe2+)5[(Si4O11)2(HO)];

Provenienta : China, Siberia, Noua Zeelanda, Alaska, SUA;

Efecte :

   Este indicat pentru cel care, de frica sa nu greseasca, se lasa dominat de exterior, atat in relatii, cat si in actiuni, dar, sub aparenta de timiditate si sovaiala, ascunde o agresivitate latenta. Neavand incredere in reactiile si initiativele sale, abdica de la orice pretentii sau intentii personale (pentru a nu indispune si a nu fi neglijat ori abandonat), dar, sub dorinta de pace si liniste pe care o afiseaza, mocneste violenta, care-l face sa-si asume, habotnic, atitudini si modele de actiune preluate din afara, motivandu-si demersurile prin ceea ce, dintr-o perspectiva limitata, considera ca reprezinta telurile grupului sau comunitatii in care se straduieste sa fie acceptat (categorie sociala, profesionala sau etnica, grup de prieteni sau de interese, familie).

   In realitate, este o perceptie din ce in ce mai restransa, mergand pana la a ignora dezideratele reale ale acestor oameni, neglijandu-i ca fiinte individuale si privindu-i doar ca o masa nediferentiata, ca un bloc uman, ale carui presupuse aspiratii generale se ridica deasupra maruntelor dorinte particulare, strivindu-le nepasatoare ori dispretuitoare. Simtindu-se observat si temandu-se sa nu-i fie criticate comportamentul si felul in care isi indeplineste indatoririle ori profesia, se margineste la aceasta perspectiva stramta si deformata, renuntand sa mai vada ansamblul ori sa perceapa sensul general; isi dedica intreaga energie punerii in act a acestor idei, doctrine ori scopuri marunte, pe care le considera universal valabile. Vehementa cu care se erijeaza in protector si sprijinitor al celorlalti ascunde, in fapt, infrigurarea avida cu care el insusi isi doreste sustinere si ocrotire, impetuozitatea lui fiind o supracompensare a nesigurantei care-i hraneste teama ca ar putea fi neglijat ori abandonat. El poarta de grija semenilor asa cum si-ar dori sa i se poarte lui insusi de grija, ba chiar supraliciteaza. El spera sa evite, astfel, orice reprosuri sau conflicte, care i-ar zdruncina increderea si iluziile despre valoarea si drepturile sale, facandu-l sa se simta respins si discreditat; isi protejeaza fragilitatea launtrica sub crusta unei atitudini rigide, care-i limiteaza interactiunea cu ambianta la stereotipia de a prelua principii si tipare exterioare de conduita si actiune, pe care si le insuseste si le aplica fanatic, considerandu-se, astfel, absolvit de responsabilitatea care l-ar apasa daca gesturile si faptele sale ar izvori din propria constiinta.

   El poate deveni un justitiar brutal si intolerant, care, convins de suprematia acestor principii, in realitate inguste si meschine, se cramponeaza de iluzia ca este dreptul lui sa le instaureze, fara a mai tine cont de dorintele reale ale oamenilor din jur, ale caror interese pretinde ca le apara - el ajunge sa treaca peste orice ii sta in cale, inclusiv, paradoxal, peste parerile celor al caror sustinator se revendica a fi, chiar daca aceasta il poate duce, nu la apropierea, ci la izolarea de acestia, din cauza vehementei, egotice si impulsive, cu care actioneaza si reactioneaza.

   Sub actiunea nefritului, aceasta habotnicie neinduplecata in promovarea unor interese exterioare este sublimata, prin abandonarea egocentrismului, in abnegatia daruirii pentru binele celor din jur, identificandu-se empatic cu dorintele si nevoile acestora. Tendinta de a-si calauzi atitudinile si faptele dupa sabloane de imprumut este rafinata in deschiderea, plina de sensibilitate, catre influentele benefice si in maleabilitatea de a prelua ceea ce este valoros din opiniile altora, atent sa-si moduleze actiunile si deciziile cand imprejurarile o cer.

   Fanatismul actiunilor radicale, care zdrobeau orice impotrivire, se metamorfozeaza in perseverenta de a razbate, de a strapunge bariere si piedici, gratie carora, stabil si autonom, depaseste indoiala insuflata de sceptici, actionand, cu hotarare si responsabilitate, spre indeplinirea menirii sale. Tendinta la atitudini excesive, mergand pana la separarea psihotica de restul lumii, este distilata in aspiratia spre idealurile eterne de bine, dreptate si adevar, in bucuria pura, originara, de a exista, in pace si armonie, dincolo de timp si spatiu, percepand unitatea in totalitate.

   Insufla vitalitate planului mental-emotional, conferind fermitate ideilor si sentimentelor, curaj si initiativa in patrunderea tainelor lumilor subtile. Pana acum isi proptea amagirile despre importanta persoanei sale pe aprecierea si aprobarea semenilor; rafinata insa, aceasta tendinta va duce la smulgerea de sub hegemonia convenientelor sociale, o data cu delimitarea neta a raporturilor cu semenii si recunoasterea valorii si a drepturilor sale.

   Receptivitatea elevata flexibilizeaza intransigenta in dinamism tenace, care-i poarta pasii spre revelarea esentei. In ceea ce priveste influenta cromoforilor, prezenta acestora poate fi cu greu stabilita doar pe baza aspectului cromatic, totusi, nuanta verde-smarald se datoreaza cromului, iar verde-galbui, nichelului. Cromul aduce tedinta de camuflare sub o aparenta optimista; prin sublimare se naste aspiratia de a dobandi increderea si frumusetea izvorate din esenta ultima. Nichelul este simbolul infatuarii profesionale, care poate fi sublimata in aspiratia de a-si indeplini impecabil menirea. Nefritului i se atribuie o actiune benefica asupra abdomenului. Protejeaza de radiatiile telurice.