TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

SPINEL

Spinelul este un mineral din categoria oxizilor de magneziu. Denumirea mineralului provine din latinescul "spina" care inseamna "spin", aluzie la punctele ascutite din unele cristale sau din grecescul "spintharis" care inseamna "scanteie". Mai este denumita si "piatra nemuririi".

Culoare : rosu (cea mai cunoscuta varietate) de diverse nuante, rosu-galbui, rosu-albastrui, rosu-pal, rosu inchis, rosu-carmin, rosu-sange, rosu-hiancit, roz, galben, verde, verde-iarba, verde inchis, verde-albastrui, albastrui, albastru, albastru-de-smalt, albastru-negru, albastru-violet, violet, indigo, brun, negru; foarte rar incolor;

Duritate : 7,5 - 8;

Formula chimica : MgAl2O4;

Provenienta : Birmania, Madagascar, Sri Lanka, Australia, Italia, Brazilia, Pakistan, Afganistan, Turcia, Rusia;

Efecte :

   Nascuta din amagirile trecutului, cramponarea egotica de iluzia drepturilor  si a valorii sale ii altereaza individului coerenta interioara, pana la a-l face incapabil sa-si mai recunoasca  rolul, pozitia, vointa si aspiratiile. Nesigur si timid, accepta pasiv orice, pentru a mentine  o aparenta de intelegere, compensandu-si, astfel, nedumerirea indusa de impactul cu ambianta si evitand eventualele critici, reprosuri sau conflicte pe care le-ar putea starni daca ar reactiona asa cum simte. Derutat, el renunta la propriile optiuni, dorinta de liniste si aprobare facandu-l sa se poarte asa cum isi vor ceilalti. De teama sa nu fie neglijat/abandonat, isi asuma, pasiv, comportamentul reclamat de acestia, ajungand sa se confunde cu atitudinea pe care i-o pretind. Sub actiunea spinelului insa, obedienta descumpanita este sublimata in atentia flexibila, deschisa spre a-si accepta si intelege semenii, cu lucida compasiune. Empatia transforma confuzia in vigilenta de a distinge si maleabilitatea de a-si insusi ceea ce este bun si inaltator din influentele  exterioare, dirijandu-i cautarea, plina de aspiratie, spre descoperirea adevarului ultim. Abdicarea conformista este distilata in sensibilitatea dornica de pace, armonie si buna intelegere, iar nedeslusirea mintii in claritatea vointei, care alege calea ascendenta spre recunoasterea valorii si a drepturilor sale autentice, slujindu-se de supletea discernamantului spre a-si regasi identitatea in puritatea originara a sinelui.

   Spinelul este adecvat pentru individul care aspira spre o anumita stabilitate si clarificare interioara in relatii : a avut temeritatea si maturitatea de a se desprinde de momentul naiv al idealizarilor cand totul era trait doar launtric, in imaginatie si are acum curajul de a se confrunta efectiv cu cei din jur, straduindu-se sa-i descopere si sa-i cunoasca asa cum sunt ei in mod real, dar nu a reusit inca sa atinga stabilitatea la care ravneste. Spinelul este indicat pentru cel blocat in etapele intermediare - a depasit ingenuitatea primordiala, dar nu a atins aparenta stabilitate a maturitatii. Este inca nesigur si derutat, nu stie ce vrea, exploreaza, descopera, se indoieste, se razgandeste. Cand are tendinta de a accepta pasiv ceea ce i se impune din exterior, pentru a eluda orice conflict, cand incepe din nou sa caute, fara a fi insa capabil sa se delimiteze de ceilalti, sa-si distinga opiniile de ale acestora. Inca isi cauta o personalitate, inca nu si-a gasit un mod de a se comporta, nu si-a definit o conduita coerenta, inca imprumuta de la cei din jur. Cand preia o maniera de a fi, cand o abandoneaza si adopta o alta, nestiind care i se potriveste cel mai bine.

   Spinelul este adecvat aceluia care inca mai abdica de la demersul explorator, acceptand compromisuri destinate a-i asigura linistea. Ca aspect, spinelul rosu este greu de deosebit de rubin - intre efectele lor subtile exista insa deosebiri semnificative, esentiala fiind nota de puritate, prezenta la rubin si absenta la spinel: la ambele intalnim aspiratia spre dezvaluirea adevarului, la rubin aceasta este insa curata, in timp ce la spinel este alterata de concesiile facute celorlalti pentru a nu declansa tensiuni si ciocniri.

   Spinelul energizeaza, vitalizeaza, creste forta fizica si puterea de rezistenta in timpul perioadelor de suprasolicitare - aceasta se coreleaza cu actiunea armonizatoare si dinamizanta asupra centrului vointei si al actiunii (de aici si efectul benefic asupra membrelor inferioare). Are o actiune tamaduitoare generala, facilitand eliminarea reziduurilor subtile si grosiere, detoxifierea structurii. Este recomandat in stari depresive, de suparare; pentru probleme sexuale; faciliteaza folosirea fanteziei in scopuri creatoare (mentalizare pozitiva), eliminand fantasmagoriile morbide. Atrage bogatia si prosperitatea.