TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

RUBIN

Rubinul este o varietate de corindon. Numele provine din latinescul rubens, rubinus = roșu, cel roșu. Culoarea roșie se datorează ionilor de crom.

Culoare : rosie (de la brun-roscat la roz);

Duritate : 9;

Formula chimica : Al2O3i(Cr);

Provenienta : Asia, Tailanda, Sri Lanka, Africa, Afganistan, Myanmar;

Efecte :

   Nascuta din amagirile trecutului, cramponarea egotica de iluzia drepturilor si a valorii sale ii naruie integritatea launtrica, pana la a-l face incapabil ca, in interactiunea cu exteriorul, sa-si mai recunoasca rolul, pozitia si aspiratiile, confundandu-le cu ale celorlalti si lasandu-se infiltrat de indoiala cu privire la abilitatea de a-si indeplini indatoririle. In tendinta de a-si recupera identitatea si vointa, se straduieste sa-si depaseasca deruta launtrica, dar, daca se lasa prada influentelor joase din afara, va avea o abordare superficiala si exterioara, preocupandu-se nu sa-si elimine dezorientarea, ci sa o mascheze fata de privirile altora, a caror neincredere l-ar submina: isi va camufla starea tulbure, de nedumerire prin afisarea une fatade stralucitoare, destinate a-i proteja efortul interior de surmontare a descumpanirii si incertitudinilor. Sub actiunea rubinului insa, aceasta energie, in loc sa fie irosita in exterior pentru mentinerea aparentelor, poate fi sublimata, prin redirectionarea spre interior (spre esenta) pentru a cladi adevarata incredere in sine, hranita din acordul cu armonia lumii. Astfel, confuzia se transforma in capacitatea de a distinge si a alege numai ceea ce este bun din influentele exterioare, cautand si explorand, intr-o perpetua aspiratie spre descoperirea frumusetii in limezimea adevarului  ultim. Dobandind luciditatea de a-si recunoaste adevarata valoare, se desprinde din conformismul gregar, renuntand sa revendice presupuse drepturi lumesti si asumandu-si-le, in schimb, pe cele divine, alaturi de responsabilitatile care decurg din acestea. Nu mai recurge la subterfugii pentru a se ascunde, ci actioneaza, cu claritatea vigilentei, spre infaptuirea menirii sale, discernamantul credintei ii este calea spre regasirea de sine.

   Rubinul sublimeaza impulsivitatea si emotivitatea, ferindu-se de reactii contradictorii, necontrolate, imprevizibile, de starile de spirit oscilante; elimina instabilitatea temperamentala, indecizia si sovaiala. Este util pentru cei care se comporta cand intr-un fel, cand in altul (dupa cum bate vantul), ale caror trairi depind prea mult de capricii ori circumstante. Rubinul modeleaza in primul rand emotiile, imprimandu-le coerenta si limpezime. Reda inimii pacea si bucuria, iar influentele energetice perturbatoare, care-i induceau atitudinile egotice, meschinaria, lacomia, trufia ori teama, si participa la derularea evenimentelor din perspectiva celui puternic. Din acordul cu armonia lumii ii izvoraste neinfricarea prin care triumfa asupra adversitatilor (fie si printr-un "miracol"), iar increderea in sine ii sporeste absorbindu-si aleanurile din nemarginirea vointei universale. Dobandind adevarata frumusete (cea launtrica, emanand din forta generoasa a iubirii si din nobletea inteleapta a adevarului), el se dispenseaza de camuflaje si de aparente, metamorfozandu-se intr-o emblema a armoniei elevate - din interior, aceasta ii va impregna si infatisarea exterioara. Prin ardoarea sincertatii, el extrage din grosierul materiei sublimul esentei.

   Rubinul distileaza influxurile negative in alambicul sufletului, prin ardoarea iubirii. Lumina rosie ca sangele, avand transparenta pura a apei de izvor, da putere vitala, regenereaza si tonifiaza toate structurile (fizica, energetica, mentala). Conectand individul la reteaua energetica a macrocosmosului, ii confera putere, vointa si incredere, insufletire si entuziasm, ferindu-l de amenintari, dusmani si influente joase, indepartandu-i teama si nesiguranta. Bucuria frumusetii, miezul peren al lucrurilor trecatoare, este pentru oameni poarta de acces la armonia universului, precum substanta originara, secretul bine ascuns, dar aflat in vazul tuturor. Este culoarea bogatiei (sufletesti) si a bunastarii (spirituale). Pe lume nu exista lucruri urate, ci numai moduri urate de a privi. Sondarea intuitiva a adevarurilor primordiale ne ajuta  sa discernem armonia ascunsa in fiecare obiect sau aspect al manifestarii efemere. Rubinul este o piatra a adevarului, a intuitiei si a iubirii - adevarul este intuitie si iubire; intuitia este iubirea adevarului; iubirea este adevarata intuitie. Aptitudinea de a sesiza adevarul (prin mentalul superior) se coreleaza, la nivel fizic, cu vederea - rubinul este benefic in afectiunile oculare, inclusiv in durerile de ochi. Inalta emotiile la nobletea sentimentelor - este piatra regala (in astrologia vedica este asociat Soarelui) care transforma patima in dragoste, atasamentul in stabilitate, dependenta in loialitate, iar gelozia in daruire, zamislind astfel amorul desavarsit. Unii au numit rubinul "regina pietrelor pretioase " (diamantul fiind "regele") - ceea ce nu concorda insa cu predominanta energetica, de tip masculin, solar, emisiv a acestui cristal.  

   Rubinele sunt printre cele mai scumpe pietre pretioase, exemplarele perfecte (transparente si de culoare rosu inchis ca sangele) de dimensiuni mari fiind cele mai costisitoare nestemate (surclasand chiar diamantele). Eficienta maxima in practicile magice este atribuita celor care prezinta asterism. Atrage prosperitatea  materiala. Protejeaza de: energii negative, entitati din astralul inferior (demoni etc.), magie neagra, farmece, manipulare psihica, boli, foamete, traumatisme (de exemplu, pentru soldati in timpul luptelor), calamitati naturale (de exemplu, furtuni, trasnete, grindina-ocrotirea casei, gradinii, recoltei). Este util mai ales celor cu o receptivitate excesiva, care cad usor prada influentelor externe, in particular copiilor (este util in patologia pediatrica). Intareste sistemele de aparare ale organismului, inclusiv cele de protectie psihica, aurica/eterica (stari preneoplazice, forme incipiente de cancer, leucemie) si imunitara (afectiuni ale splinei, timusului, infectii). Energizeaza si vitalizeaza  (recomandat in hipotensiune), creste afluxul de energii benefice, care pot fi directionate catre propria structura (util pentru momentele de epuizare, de secatuire energetica) sau catre o destinatie exterioara (de exemplu, in practicile de magie alba). Echilibreaza actionand asupra sistemelor de reglare ale organismului: psihic, nervos, endocrin si imun. Actiunea energetica este armonizatoare (functioneaza bidirectional): cand focul este deficitar, il amplifica - dinamizeaza metabolismul (reduce excesul ponderal), stimuleaza digestia, creste caldura corporala (recomandat frigurosilor), amelioreaza afectiunile determinate de excesul de frig (virozele tractului respirator, bronsite); cand insa focul este excesiv, il domoleste: sublimeaza pornirile patimase, pasiunile joase, inrobitoare, elimina febra, febra musculara, migrena si, in general, cefaleea determinata de suprasolicitare si incordare (dar si durerea de cap provocata  de frigul excesiv, cum este cea din spondiloza ori din sinuzita). Prin flacara iubirii purificatoare, indeparteaza toxinele subtile si grosiere, alchimzandu-le in ardoarea aspiratiei spre adevar si elevare. Curata planurile psihoemotional, energetic si fizic. Primeneste sangele si regleaza circulatia, inclusiv printr-un efect benefic asupra inimii. Indeparteaza  gandurile negre : tristetea, deznadejdea, pesimismul, ca si teama, nesiguranta, anxietatea, avaritia. Aduce lumina in suflet, umplandu-l cu bucuria generoasa si increzatoare a optimismului. Intareste vointa, hotararea, capacitatea de decizie. Fiind o piatra a cunoasterii, a claritatii mentale, este recomandat in bolile psihice:psihoze (depresie, schizofrenie), nevroze, tulburari cognitive (dementa), alcoolism. Asigura un somn linistit si odihnitor, ferit de cosmaruri. Este utilizat in tratamentul sterilitatii si previne avorturile.