TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

SAFIR

Sub denumirea de Safir sunt cunoscute toate pietrele prețioase din corindon cu singura excepție a variantei de culoare roșie-rubinie care este denumit rubin.Mai este denumita si "piatra intelepciunii" sau "piatra destinului".

Culoare : albastru, dar acest albastru nu trebuie inteles ca și culoarea cerului senin, ci toate nuantele de albastru pana la albastru foarte inchis si chiar negru.

Duritate : 9;

Formula chimica : (Al2O3);

Provenienta : Sri Lanka, Madagascar, India, SUA, Australia, Nigeria, Thailanda;

Efecte :

   Nascuta din amagirile trecutului, cramponarea egotica de iluzia drepturilor si a valorii sale duce la instrainarea de sine, individul devenind incapabil ca, in interactiunea cu exteriorul, sa-si mai recunoasca rolul, pozitia si aspiratiile, confundandu-le cu ale celorlalti si lasandu-se infiltrat de indoiala ca poate incepe o actiune pe cont propriu. In tendinta de a-si recupera identitatea si vointa, se straduieste sa-si depaseasca aceasta stare tulbure, de nedumerire, supracompensand-o prin acte nechibzuite, in care se arunca cu capul inainte, ca pentru a-si demonstra ca are indrazneala de a se exprima si a se manifesta asa cum doreste. Sub actiunea safirului insa, starea de confuzie care-l impingea la astfel de nasabuinte este sublimata in discernamantul de a demara, cu un curaj prudent, actiuni benefice, alegand ceea ce este bun din influentele exterioare si eliminandu-si atat frica de ceea ce il asteapta, cat si neincrederea ca ar fi capabil sa evite greselile. Pana acum destinata a-i contrabalansa deruta, nesocotinta de a se lansa in bravade teribiliste este distilata in cutezanta de a face primul pas spre indeplinirea indatoririlor sale, infruntand si surmontand dificultatile pe calea catre descoperirea adevarului ultim, gratie aptitudinii de a distinge autenticul de fals. Safirul il indeamna, nu sa-si revendice presupusele drepturi lumesti, ci sa si le asume pe cele divine, alaturi de responsabilitatile care decurg din acestea. Astfel, actionand spre infaptuirea aspiratiilor sale, se desprinde din conformismul gregar, descoperindu-si adevarata valoare, o data cu trezirea sufletului si a constiintei de sine. Prin raportarea la esenta, descumpanirea si dubiile sunt destramate de convingerea infailibila ca poate trece la savarsirea menirii sale, avantandu-se, cu temeritatea cumpanita a luciditatii vigilente, spre redobandirea puritatii originare.

   Safirul trezeste rezonanta adevarului si a dreptatii, a fidelitatii si a castitatii, dezgolite de emfaza, manifestate cu moderatie sfioasa si nedeclarativa, fara efuziuni ori inflacarari. Descoperindu-se pe sine, nealterat de inchipuiri si exagerari, individul renunta la hiperbolizarea eului prin trairi, stari ori aptitudini imaginare. Redus la esenta, modest, dar perseverent, cauta autenticul, manifestat cu socotinta si cumpanire, fara coloratura infloriturilor. Il descopera drept bucuria elementara a firescului, drept frumusete inexprimabila, care nu epateaza si nu se impune, drept intelegerea la nivel de bun simt a realitatii, izvorata din temeinicia cautarii silitoare, dar nu inversunate. Devine el insusi, eliberat de prihana aderarii superficiale si mimetice la sabloane ori mode exterioare. Respinge falsul, nemaiacceptand decat puritatea originara, umila esenta a frumusetii si a binelui, nuda de speculatia ornamentala a constructiilor cautate. Cultivand-o, se intoarce la izvorul din inima. Isi recapata increderea in potentialul propriu, in comoara din adancuri doar lui incredintata. Explorandu-si propria natura, staruitor, dar destins intr-o relaxare impacata, redescopera, sub masca banalului si a rutinei, bucuria de a trai in unitatea senina a simplitatii, in care compasiunea se aliaza cu siguranta eficienta a simtului practic in actiune.

   Imboldit de safir, individul isi reconsidera sistemul de valori privitor la persoanele si fenomenele din jur si observa automatismele limitatoare, paturi ale lui Procust in care este constransa realitatea (este recomandat in suferintele articulare - articulatiile trebuie sa fie flexibile, mobile si, totodata ferme, trainice; acestea sunt calitatile pe care safirul le induce atat mintii, cat si trupului). Desprinde mintea din jurul gandirii colective, al mentalitatii obtuze si al prejudecatilor, purtand-o, pe aripile claritatii eliberatoare, spre perceperea inteligentei universale ocultate in iubire.Nu schemele mentale, logica seaca ori silogismul ii sunt instrumente, ci fascinatia misterului si limpezimea patrunzatoare a intuitiei. Cunoasterea vie inflacareaza sufletul.

   Amplificand rafinamentul si sensibilitatea, safirul favorizeaza perceperea si comunicarea cu lumile subtile si cu sferele angelice (are o actiune speciala asupra celui de-al cincilea centru de forta si asupra zonei gatului). Unind contrariile, aduce pace launtrica si echilibreaza forte aparent opuse, involburand energiile in sus.  Intelepciunea tace in vorbe, iar nemarginirea elibereaza forma, care trebuie intai resorbita in miezul infim, pentru a putea apoi exploda in ordinea necuprinderii.

   Multe din efectele safirului tin de actiunea asupra celui de-al treilea ochi. Amplifica puterea de constientizare, favorizeaza iluminarea spirituala, faciliteaza transcenderea constiintei comune si accesul la sub- si supraconstient, fiind util in tehnicile parapsihologice (psihochinezie, telepatie, proiectie astrala). Confera premonitie, cunoasterea destinului, a misiunii, insufland omului incredere in menirea lui si hranindu-l din fericirea credintei.

   Pacifica mintea, aduce calm si moderatie, domoleste mania, racoreste si tempereaza pornirile fierbinti (este foarte util in bolile psihice). Favorizeaza concentrarea, linisteste mentalul si il clarifica, fiind util in timpul meditatiilor si pentru a atinge intelepciunea. Armonizeaza activitatea cerebrala: cand este deficitara si sovaielnica, o dinamizeaza, conferindu-i stabilitate si fermitate (imbunatateste memoria, faciliteaza luarea deciziilor, exprimarea deslusita si convingatoare si, in general, exprimarea de sine - este piatra celui care rosteste adevarul, intervenind aici si actiunea asupra centrului intuitiei). Dimpotriva, domoleste si destinde activitatea intelectuala cand aceasta este excesiva si tensionata, inversunata si partinitoare (elimina incordarea si obtuzitatea opiniilor impatimite, aduce perceperea detasata, obiectiva; este benefic in starile de suprasolicitare psihica si intelectuala; este recomandat pentru durerile de cap). Actiunea asupra centrului mental de comanda se repercuta si asupra hipofizei, a carei activitate o regleaza si, implicit, a intregului sistem endocrin - echilibreaza secretiile hormonale si functiile endocrine, precum si procesele metabolice (in complementaritate cu actiunea benefica asupra digestiei).

   Fiind o piatra a onestitatii si dreptatii, impiedica fraudele si escrocheriile judiciare. Fereste de consecintele aplicarii strambe a legilor (amenzi, privare de libertate etc.), fiind util celor incurcati in procese si felurite alte proceduri judiciare, dar numai daca dreptatea este de partea lor. Pazeste de influentele astrale inferioare si de agresiunile subtile, pareaza atacurile prin magie neagra (intorcandu-se catre cel care, in josnicia lui, le-a trimis). Indeparteaza depresia. Asigura un somn linistit si odihnitor. Curata aura si isi ridica nivelul de vibratie, ocrotind, astfel, structura subtila, corpul eteric si cel fizic de energiile negative (de aici, efectul global de protejare a sanatatii); fereste de radiatii telurice sau electromagnetice (raze X) si de agentii nocivi, dotati sau nu cu un corp fizic (generand procese infectioase, respectiv tumorale).

   Pe langa aceasta actiune tamaduitoare generala, are un efect benefic specific asupra ochilor (intareste privirea fizica, dar si subtila - util in miopie, fie ea fizica ori spirituala), reduce febra (la propriu si la figurat), opreste hemoragiile nazale (daca este presat pe frunte), reduce valorile crescute ale tensiunii arteriale. Are efect antalgic general si anticolicativ (util in colicile viscerelor abdominale; regleaza peristaltismul). Atrage bogatia si prosperitatea, succesul financiar (dar numai in practicile, bine intentionate, de magie alba). Protejeaza cuplurile, conferidu-le trainicie prin fidelitate, armonizare empatica intre cei doi iubiti si concordanta trairilor si sentimentelor. Atrage si induce iubirea statornica (mai ales exemplarele care prezinta asterism). A fost considerat piatra castitatii, atat in sensul celibatului, cat si al fidelitatii in cuplu; simbolizeaza loialitatea si integritatea. Inlatura invidia, aducand armonie in interactiunea cu semenii, aplanarea conflictelor si impacarea cu dusmanii.

   Safirul este piatra puritatii si a adevarului - gratie actiunii asupra centrului mental de comanda, favorizeaza digerarea noianului de fapte si vorbe, de impresii si sugestii, pentru a extrage ceea ce este bine si corect. Tot astfel, la nivel fizic, gratie actiunii asupra centrului abdominal de comanda (plexul solar, subordonat centrului volitiv), safirul echilibreaza capacitatea digestiva (actioneaza atat asupra stomacului, cat si a intestinelor); o stimuleaza cand este deficitara (hipotonie si hiposecretie gastrica si intestinala). Safirul armonizeaza focul atat in manifestarile sale superioare (mentale, spirituale), cat si in cele inferioare (emotionale, energetice, fizice, incluzand metabolismul si, in general, activitatea enzimatica).

   


Colier safir 6525,00