TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

OCHI DE SOIM

Ochiul de soim este o varietate de cuart, din aceeasi familie cu ochiul de tigru.

Culoare : cenusiu pana la negru, cu ape verzi, albastre, metalizat.

Duritate : 7;

Formula chimica : SiO2i(crossit);

Provenienta : Africa, Sri Lanka, India, Brazilia, Africa de Sud, Australia, SUA;

Efecte :

   Mintea se scufunda intr-o lumina sidefata de albastrimea verde a unor irizatii cenusii. De aici, descinde vertical in samburele lucrurilor, descifrandu-le codul magic - nu doar ca vede clar  "ceva", dar si patrunde mecanism ultim care ii sta la baza, actionand atat la scara infimului, cat si a infinitului. Cristalul extrage individul din lanturile iluzorii ale lumii obisnuite si il imboldeste in sus. Amar si astringent, ii raceste infocarea, il descatuseaza din fierbinteala implicarii si il absoarbe ascendent, conferindu-i detasare (prin albastru-verde) si sobrietate (prin cenusiu). Omul priveste in sine, interiorizat intr-o contemplare meditativa, si descopera semnificatia generala a fenomenelor. Lumea ii apare ca fiind undeva departe - o perspectiva ampla, care inglobeaza intr-o unica imagine toate planurile, i se dezvaluie. Desprins de conjunctural, incidental si contingent, observa sensul evenimentelor. Nu se mai lasa pacalit de aparenta imediata, ci sesizeaza motivatia adanca a ansamblului. Nu mai cauta cauzalitatea momentului, ci pe aceea atotcuprinzatoare.

   Dobandind profunzime si claritate, constiinta sondeaza strafundurile, unde i se reveleaza resorturile manifestarii fenomenale. Nu se mai lasa luata de valul obisnuintelor, al automatismelor si al opiniilor comune, ci vede dincolo-ul, launtrul, adancul. Proiectata, intr-un avant al luciditatii, spre altitudinile bunului simt, se izbeste de marginile necuprinsului si se revarsa in genunea cunoasterii interioare, focalizata spre intelegerea corecta, superioara a realitatii. Pluteste in pacea limpede a libertatii interioare spre taramurile intelepciunii si, absorbita de incantarea misterioasa a adevarului, dobandeste stabilitatea emotionala, in miezul unei ambiante vibrand subtil, intr-o expansiune trepidanta. Dorul de inalt si concentrarea launtrica ii largesc campul perceptiei. Decantandu-si telurile de amagiri, tinteste unde si cand trebuie, apta sa-i infaptuiasca visului aspiratia. Pentru a accede la o comunicare mereu mai profunda cu inteligenta lumii, omul trebuie sa renunte la indarjirea de a-i transforma pe ceilalti, caci isi iroseste timpul si energia, abatandu-se de la drumul catre esenta. Efortul si atentia trebuie canalizate catre regasirea de sine, imbinand mintea clara cu inima deschisa. Cristalul activeaza mentalul, ii da penetranta si dinamism, si, prin intermediul lui, vitalizeaza intreaga structura.