TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

SARDONIX

Sardonix-ul este o varietate de calcedonie. Piatra de forta si protectie; generalul roman Scipio purta sardonix.

Culoare : bruna spre galbui-brun-roscat-portocaliu, atribuita oxidului de fier; acesta se dispune stratificat, ceea ce da un aspect in benzi colorate, alternand nuante mai inchise si mai deschise.

Duritate : 6,5 -7;

Formula chimica : SiO2i(Fe3+);

Provenienta : India, Pakistan, Brazilia, China, Australia, Africa;

Efecte :

   Sardonixul are efect protector; aduce noroc; elimina avaritia. Sporeste curajul si increderea, neinfricarea si siguranta de sine. Confera intuitie si capacitate de intelegere. Aduce armonia in cuplu, favorizand comunicarea si punand capat conflictelor. Insufla elocventa, capacitatea de exprimare prin cuvant, clara, concisa si persuasiva, fiind util avocatilor, oratorilor si oricui trebuie sa se exprime verbal, mai ales in public, pentru a convinge pe altii, prin puterea vorbelor - este o piatra a adevarului si a virtutii, ajutandu-i pe cei onesti si integri, care rostesc adevarul.

   Inlatura deznadejdea si starile depresive dar si anxietatea si teama, mai ales cand au fost pricinuite de durerea de a fi pierdut ceva sau pe cineva la care tinea foarte mult (obiect, casa, pozitie, situatie, persoana) - aduce sufletului pace, lumina si bucurie. Sporeste autocontrolul, exercitat mai ales  la nivel mental-emotional.

   Individul devine apt sa-si stapaneasca si sa-si sublimeze gandurile si emotiile. Regleaza metabolismul si sistemul nervos parasimpatic. Echilibreaza polar centrul focului, al vointei si al autoritatii: atat aspectul receptiv (supunerea fata de autoritate), cat si cel emisiv (exercitarea autoritatii sau impotrivirea fata de autoritate), generand beligeranta, tendinta de a lupta, de a se opune, pentru a-si impune propriul punct de vedere. Aduce, astfel, echilibru in relatiile cu semenii. Elimina tendinta de balonare.