TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

UNAKIT

Unakitul este o roca incluzand epidot. Numele provine de la denumirea muntilor Unaka din SUA. Grecii antici au denumit aceasta piatra unakis-epidosis, care inseamna "a creste impreuna", deoarece unakitul a fost format prin contopirea a doua pietre : Jaspis si Epidot. La greci si romani, unakitul a fost folosit ca piatra tamaduitoare sau ca amuleta. Se spune ca proteja razboinicii aducandu-i nevatamati acasa. Unakitul "aduce impreuna si tine impreuna ceea ce trebuie sa fie impreuna".

Culoare : verde stropit cu rosu-corai;

Duritate : 7;

Formula chimica : (Ca2(Al,Fe3+)3SiO4)3(OH)/Ca.Al2Si2O8;

Provenienta : Africa de Sud, China, Brazilia;

Efecte :

   Ajutat de unakit, individul isi recapata felul aparte si unic de a fi : bun si rau, frumos si urat, puternic si slab, dar nu de imprumut, nu imitand, nu cum vor altii sau cum crede ca se asteapta ceilalti de la el, nu subordonandu-si faptele unor impuneri exterioare (Ca). Prin discernamant, isi depaseste confuzia pe care interactiunea cu ceilalti i-o induceau (Al) si devine ceea ce este, cu lumina si pete de intuneric, cu momente in care isi pierde controlul si izbucneste, manifestand ceea ce s-a acumulat in interior (Fe). A-si retine pornirile firesti, reprimandu-le sub justificarea unor prejudecati sociale ori norme de conduita "civilizata"(Si), este un mijloc de autoinstrainare.    

   Unakitul este puntea prin care omul se reintoarce la el insusi, retrezindu-si autenticitatea. Fermecator nu este cel care exceleaza drept standard de frumusete ori model de comportament, ci acela care este adevarat si viu, cu o individualitate pulsand distincta si puternica, animata de un ceva care este numai al lui - este el insusi. Nu exista retete ori algoritmi ai succesului. Singura cheie este manifestarea curata si curajoasa, a tendintelor izvorate din propria esenta - aici se afla puterea ocultata, potentialul inca nedescoperit, prin care omul devine apt sa depaseasca orice obstacol. El poate triumfa nu imitand scheme si tipare de imprumut (Ca), ci comunicand cu forul lui launtric si cu inteligenta universala (HO). Aceasta este calea cea mai rapida de rezolvare a problemelor, metoda care despica timpul, desfacand din el eternitatea.

   Cristalul evoca verdele padurii mangaiat deja, vara tarziu, de primele nostalgii ale toamnei. Are concretetea luxurianta a naturii salbatice a solului acoperit de muschi, lasand ici-colo sa se intrevada, densitatea grauntoasa a unor petece de pamant, umezite cristalin de limpezimea rece a unei ape de munte. Vitalizeaza, hraneste si sustine prin exuberanta grea, terestra a culorilor, patrunse de o densitate suculenta. Dinamizant, rosul-portocaliu da energie pentru a merge mai departe, aduce operativitate in gandire si dorinta de a realiza cat mai mult. Verdele proaspat confera nivelului mental-emotional blandetea echilibrata a planului afectiv, regasita in claritatea stabila a interiorizarii. Astfel, cristalul restabileste sanatatea, curata fluidele vitale si indeamna influxurile energetice catre toate celulele corpului, insuflandu-le elevarea unei noi vibratii.

   Regenereaza si pregateste omul pentru a renaste (este benefic  si pentru nasterea propriu-zisa, datorita actiunii tonice asupra aparatului reproducator). Sublimeaza vapaia rosie a emotiilor in calmul purpuriu al aspiratiei, trecand-o prin linistea inimii, profunda precum adancimile verzi ale marii. Pune in acord planul emotional cu cel afectiv - echilibreaza emotiile, metamorfozandu-le in ardoarea calma a iubirii superioare, care isi revarsa asupra tuturor forta tamaduitoare. Iluminata si inaltata prin flacara dragostei, mintea percepe cauza profunda a bolilor - intelegerea acesteia este inceputul si conditia indispensabila a oricarui proces de vindecare.   

   Cristalul induce o trezire la viata, dar nu brusca si anarhica, ci cu o moderatie calculata si organizata, individul gandind si actionand cumpatat, ca un bun gospodar, ca un om dintr-o bucata, care stie ce vrea si unde tebuie sa ajunga. Insufla darzenie si pragmatism, capacitatea de a actiona hotarat si decisiv (Fe), fara a accepta compromisuri. Aparent, greutatile vietii aspresc sufletul - de fapt, il despoaie de melancolii siropoase si de inflorituri inutile, readucandu-l la simplitatea coordonatelor originare. Viata devine o lupta calma, animata de tenacitatea de a ajunge, pasind pe calea de mijloc, la esenta ultima ascunsa in miezul materiei.