TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

AGAT DE FOC

Agatul - in general, este o varietate de calcedonie care prezinta straturi fine, relativ regulate si diferit colorate.

Culoare : intotdeauna multicolor; de obicei cenusiu, cenusiu-albastrui, alb; adesea alb-albastru, albastru, roz, alb-crem, rosiatic; rar verde-albastru, rosu-brun, brun, galben-brun, portocaliu, cenusiu-negru; ocazional verde; poate prezenta irizatii sau diferite incluziuni care pot forma desene evocand plante, animale, munti - de aici denumirile descriptive de tipul: agat-muschi, agat arborizat, agat-peisaj etc.

Duritate: 6-7;

Formula chimica : SIO2;

Provenienta : Brazilia, Botswana, India, Mexic, Uruguay, Madagascar;

Efecte : elimina starile de oboseala, ori de letargie (inclusiv ca manifestare a meningitei, afectiune, in care agatul este recomandat).Tinut in gura, reduce setea. Pus pe frunte diminueaza febra. Combinatia agat-pirita este recomandat in raceala. Tinut in mana, calmeaza si invioreaza corpul si faciliteaza vindecarea problemelor minore de sanatate. Purifica sangele, previne bolile de sange: regleaza circulatia si distributia lichidelor in organism; are o actiune benefica asupra plamanilor, splinei, prostatei si vezicii urinare. Studierea desenului agatelor a fost folosita ca metoda divinatorie - agatul confera clarviziune. Insufla curaj. Este o piatra a adevarului: cel care o poarta va rosti doar adevarul, cuvintele sale vor fi clare, pure si oneste.

   AGATUL DE FOC - stralucitor in adancimea transparenta si irizanta a unui rosu-portocaliu-galben (chiar cu nuante galben-verzui), exprima dinamismul abil, iscusinta activa, dexteritatea indrazneata si penetranta, rezultate prin sublimarea, mediata de centrul afectiv, a oscilatiilor de temperament, a pasiunilor necontrolate, a izbucnirilor emotionale; la nivel functional, aceasta se va reflecta in actiunea benefica asupra metabolismului, imunitatii si functiei sexuale. Efectul dinamizant si reglator asupra sistemului imunitar se datoreaza unificarii functionale a centrilor sexual si afectiv.

   Dintre agate este, probabil, varietatea cea mai eficienta in tratamentul problemelor sexuale, mai ales a tulburarilor de dinamica sexuala (impotenta, frigiditate). Are o actiune generala echilibrata si stabilizanta. Toate acestea sunt consecinta dinamizarii armonioase a focului alchimic, transformator, care arde energiile reziduale, metamorfozandu-le in lumina pura.

   Focul este elementul care guverneaza centrul vointei si al actiunii, al carui organ de simt asociat este ochiul; corelat cu aceasta, focul este elementul care aduce in manifestare forma si culoarea; gustul asociat este picant. De aceea,agatul  de foc este un instrument valoros in cromoterapie (deschide individul catre efectele tamaduitoare ale culorilor) si in aromaterapie (amplifica eficienta terapeutica a tuturor uleiurilor volatile).