TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

SERPENTINIT

Serpentinit-ul este un hidroxisilicat de magneziu.

Culoare : verde inchis in fragmente fine, verde cu diferite nuante pana la negru-verzui, uneori verde-brun, deseori verde-masliniu deschis cu nuante galbene;

Duritate : 3 - 4;

Formula chimica : Mg6[(OH)4(Si2O5)]2;

Provenienta : Italia, Grecia, Elvetia, Austria, Franta, Cehia, Germania, Croatia, Rusia, Afria de Sud, Cuba, Rusia, India, Turcia, Taiwan;

Efecte :

   Timorat de ambianta, se amageste cu iluzia ca aparenta acalmie in raporturile cu cei din jur constituie o masura a valorii sale; de aceea, pentru a nu-i indispune, isi margineste reactiile la stereotipia de a accepta, pasiv, orice din partea lor: dornic de pace, si liniste, el nu doar renunta sa se poarte asa cum simte, ci supraliciteaza in insusirea unui comportament care sa le fie agreabil, asumandu-si, drept proprii, principiile si interesele (inevitabil limitate) ale acelei categorii umane (etnice, sociale, profesionale, rude, prieteni) in care doreste sa se integreze. Pentur a-si contrabalansa timiditatea, el se dedica fanatic acestor doctrine inguste ori scopuri marunte (la care isi restrange perspectiva, incapabil sa perceapa sensul general al ansamblului) si, atribuindu-le valabilitatea universala, actioneaza cu impulsivitate habotnica, pentru a le instaura. Se zbate in numele altora, facand mai mult decat i-ar fi cerut vreodata cineva, sperand sa evite, astfel, orice critici, reprosuri sau conflicte. Este insa un exces de zel, care risca sa degenereze in vehementa justitiara a intolerantei, ducandu-l paradoxal, la efectul contrar celui scontat: nu la acceptarea, ci la izolarea de cei in numele carora pretinde ca lupta. Obedienta compensata prin atitudini radicale poate fi insa sublimata in deschiderea empatica, plina de sensibilitate, catre semeni - isi abandoneaza egocentrismul, identificandu-se cu dorintele lor si daruindu-se cu abnegatie binelui acestora. Definite din dreptate si adevar si cladite din acceptare, desprinse  de amagirea convenientelor, relatiile sale capata conturul compasiunii si claritatea intelepciunii. Stabil  si autonom, constient de drepturile care decurg din valoarea sa autentica, alege receptivitatea elevata si aspiratia spre armonie si buna intelegere drept cale spre trezirea sufletului si regasirea de sine. Aspirand spre bucuria spatiului, isi descopera idealul in timpul originar. Dincolo de puritate este absolutul, in care unitatea este o perceptie, in eternitate, a totalitatii.

   Serpentinitul confera sentimentelor de afectiune detasare, discernamant, luciditate, si mai ales vigoarea claritatii. Prin intelepciune, iubirea isi recapata puritatea primordiala. Iubirea cu care ne inconjoara universul este impersonala, suava si limpede, totala si, mai cu seama, inteleapta; nu este ofensiva, agresiva, nu este atasata sau implicata, nu cere, nici nu da cu forta. Este vie si adevarata, si totusi delicata; nealterabila, demna de incredere si tot timpul acolo. Serpentinitul este util cand iubirea este patata de posesivitate, pretentii, teama ori ranchiuna, nesiguranta sau resentimente, amestecata cu manie sau frica sau atasament, cu ganduri si intentii joase (materiale, sociale, profesionale etc.); dar mai ales cand este confundata cu astfel de trairi si porniri inferioare, cand le este subordonata sau acestea tind sa i se substituie; pentru oameni care se framanta, intrebandu-se daca si pe cine sa iubeasca, cat si cum, ori de ce si pana cand; care nu stiu ce loc sa-i acorde iubirii in ierarhia prioritatilor personale, incapabili sa actioneze de-a dreptul, din pura pornire a inimii. Cristalul indeparteaza toate aceste ezitari si socoteli, insufland increderea de a urma indemnul sufletului, implinind gestul simplu si direct, fara ocolisuri, denaturari, indoieli sau calcule. Faciliteaza patrunderea in subconstient, unde se sedimenteaza toate experientele si informatiile primite, trairi si ganduri parca uitate, de fapt incrustate profund in axul launtric, ca pe un stalp ce sustine intreaga casa; imagini si senzatii ale inceputurilor, cu miros dulce, dar gust amar; bucurie invelita-n durere, de atatea ori savurata, inteleasa si iar rastalmacita: toate aceste forme profane le ordoneaza si le distileaza (in alambicul sacrului), extragand din ele intelepciunea.

   Cristalul spala aspectele grosiere si emotiile negative (la nivel fizic, aceasta se reflecta in actiunea benefica asupra rinichilor), inlocuindu-le cu armonie si deschidere afectiva. Elimina sentimentele de culpabilitate - tendinta morbida spre autoinvinovatire este sublimata in umilinta, din care se nasc bunatatea si blandetea. Este un depurativ (si curativ) afectiv - ajuta constiinta sa renasca in prospetimea iubirii. Malurile care ineaca sufletul, le metamorfozeaza in claritatea unui rau de munte, cu unde repezi si curate - bucurie izbucnind vioaie sub lumina soarelui, zdrobindu-se de duritatea sidefata a pietrelor, in bulgari stralucitori, imprastiati in mirosul verde al ierbii umede, sclipind metalic sub umbra vibranda a padurii. De oriunde ai privi, tot alte reflexii se nasc si mor - perceputa din afara, lumea este un caleidoscop. Prin nenumaratele fatete, realitatea descumpaneste, intriga si deconcerteaza, luceste in schimbatoare irizatii - singure, interiorizarea si centrarea in echilibrul launtric ajuta individul sa-si regaseasca radacinile. Cufundandu-se in blanda adancime a linistii, calatoreste prin racoarea intunericului, spre a-si talmaci esenta din legenda nasterilor si a mortilor.

   Tineretea nu este un prilej de amanare, ci un indemn spre actiune: timpul nu ne sta inainte, precum o parere, ci este, in intregime, in noi. Nu avem altul pentru a ne transforma - aici si acum avem sansa de a lucra, spre a evalua. Gandind ca avem tot timpul din lume la dispozitie, am tergiversa indefinit si nu ne-am mai apuca de nimic. Serpentinitul revitalizeaza, trezind la viata simturile si madularele amortite - natura toata traieste in noi; la randu-ne, inflorim in plinatatea firii - tineretea este a sufletului, nu a trupului. Cristalul atrage bunavointa si binecuvantarea inteligentei universale. Elimina tulburarile psihice generatoare de discordante si incongruente mentale. Fereste de vietati veninoase (serpi, paianjeni, scorpioni, viespi, diverse alte insecte si reptile otravitoare ). Are un efect benefic, reglator asupra lactatiei (o reducee daca este excesiva, o amplifica daca este deficitara) si asupra sistemului endocrin.