TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

CALCEDONIE

Calcedonia apartine clasei oxizilor acizi si din punct de vedere chimic este definita ca fiind un bioxid de siliciu. Numele mineralului vine din Grecia de la orasul Khalkedon.

Culoare : mai frecvent alb, cenusiu, albastru-cenusiu; albastru, dar nu tocmai albastru, nuanta e o armonie diafana intre alb si bleu dispuse in straturi dantelate.

Duritate : 6,5 -7;

Formula chimica : SiO2;

Provenienta : Namibia, Brazilia, Germania, Romania, Cehia;

Efecte :

  In secolul XVI era folosit de magicieni pentru a disipa fanteziile si iluziile. Era candva purtat de marinari pentru a-i proteja de inec.

   Fiind o varietate microcristalina de cuart, calcedonia are un efect subtil apropiat de cel al cuartului, dar mai putin intens, mai imprecis si manifestat predominant in plan fizic. Calcedonia favorizeaza constientizarea acestuia si sustine actiunile integrate in concret. Calcedonia insufla individului un sentiment de bine cu sine insusi, de implinire si de buna dispozitie, bucuria si placerea de a trai si a faptui in congruenta cu realitatea grosiera, fara a se lasa coplesit de tendinte degradante. Desi il indeamna sa participe la evenimentele exterioare intr-un mod sustinut si influent, calcedonia il ajuta sa nu se lase absorbit de vartejurile care il pot purta in jos, inecandu-l in malul gregarului. Dimpotriva, pazeste de acte de magie neagra, de energii negative si de agresiuni de orice fel:

- psihice - elimina tulburarile psihice: fobiile si fricile de orice fel, tendintele isterice, agitatia, depresia, tristetea, melancolia, halucinatiile, fanteziile morbide, confabulatiile: genereaza un sentiment de confort, de adapost solid si stabil, de vitalitate si jovialitate, de calm si sustinere energetica; este recomandata celor susceptibili, vulnerabili, hipersensibili, usor de lezat;

- astrale - plasata sub perna noaptea, indeparteaza cosmarurile, frica de intuneric, halucinatiile nocturne, asigura vise frumoase si pline de invataminte;

- fizice - traumatisme, accidente, mai ales in calatorii sau in perioade de instabilitate politica ori sociala; benefica asupra seriei albe, care asigura protectia la nivel celular; este recomandata in leucemii;

   Calcedonia linisteste, aduce pace, bunavointa, fericire. Actiunea protectoare se reflecta si in trezirea unor rezonante materne - individul care o foloseste se simte sustinut, hranit si ocrotit, dar si dornic sa se manifeste afectuos fata de ceilalti; la nivel fizic, este buna pentru sarcina si creste lactatia. Maternitatea este o expresie, in plan fizic, a creativitatii - calcedonia favorizeaza manifestarea creativitatii si pe nivelurile superioare.

   Protejeaza, dar nu precum un zid (prin izolare), ci furnizand taria, forta, siguranta interioare, alimentate de certitudinea rezonantelor proprii, de consistenta vibratiilor benefice din propria structura, care,astfel, nu pot fi alterate de influentele nefaste exterioare. Fata de acestea, calcedonia este un scut, dar nu unul in spatele caruia individul sa se ascunda, ci acela daruit de Athena lui Perseu - intelectul superior, reflectarea inteligenta a realitatilor dezgustatoare (serpii Meduzei): intelese, ele vor fi percepute ca diferite de sine, pierzandu-si, astfel, influenta. Controverse, inclestari de idei, lupte, adversitati, macinari launtrice - toate, imagini ale trecutului rasfrante in oglinda luciditatii, sunt resorbite la esenta, la acel sambure de intelegere si invatatura pe care-l contin, destinat sa inalte, nu sa coboare constiinta. Piatra este utila pentru individul care se lasa cuprins de incrancenare si isi ia rolul prea in serios, ajugand sa se confunde cu pozitia sa, implicandu-se pana la uitarea de sine si dispersandu-se in exterior. Il ajuta sa priveasca viata concreta prin transparenta mentalului superior (la nivel fizic, este recomandata in suferintele oftalmologice).

    Calcedonia fortifica, densifica liniile invelisului auric, crescandu-i frecventa. Intareste sistemul imunitar (sustine functia maduvei osoase, a splinei si a leucocitelor - indicata si in leucemii; reduce febra). Cel slab si temator isi va lua o garda de corp ori se va ascunde in casa ferindu-se de impactul cu exteriorul, se va imbraca in armura prejudecatilor si a conformismului (este utila pentru bataturi), lasandu-si simtirile, gandurile si actiunile sa curga doar pe fagasuri preformate. Dimpotriva, cel puternic, sigur pe propriile forte si stapan pe potentialul launtric, emanand putere si incredere, radiind de fericire si bunastare, este capabil sa se exptrime pe sine, fara sa se balbaie sau sa ezite, cu voce tare, clara, impletind, din propriile cuvinte, formulari originale. Calcedonia elimina problemele de vorbire, inclusiv raguseala, si asigura o exprimare clara si convingatoare. Este benefica pentru laringe si zona gatului - dinamizand centrul de forta corespunzator, amplifica puritatea, intuitia, spontaneitatea si elocventa.

   Calcedonia confera frumusete, forta si energie, reusita in orice actiune; noroc; sanatate si securitate; succes in probleme judiciare (procese etc). Regleaza circulatia si purifica sangele. Amelioreaza manifestarile bronsitice. In asociere cu magnezitul, este indicata pentru litiaza biliara.