TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

GRANAT

   Exista diferite tipuri de granate, insa toate sunt utilizate pentru a manifesta prosperitatea si abundenta.
Oamenii cred ca in mod normal, granatul este o piatra rosie, cu toate acestea, el se gaseste in culori variate.

Granatul  este numele folosit pentru a descrie un grup de minerale pe baza de siliciu care include : almandina (rosu-purpuriu, numit si "rubin alabanda"- Alabanda = numele unui oras din Asia Mica, unde se afla vama in drumurile comerciale vechi), spessartinul (galben-brun), grossularul (galben, incolor, verde, brun - numit si jad african), uvarovitul (verde) si rodolitul  (combinatie intre pirop si  almandina - culori : zmeuriu, roz, culoarea levanticii). Despre cuvantul granat se crede ca are originea in latinescul "granatum malum" ce inseamna "rodie". Rodia desemneaza arborele care produce fructe rosii cu seminte, purtand acelasi nume de rodie, asemenea arborelui.

Culoarea : rosu, rosu-brun, brun sau aproape negru;

Duritate : 7 - 7,5;

Formula chimica : Fe3Al2Si3O12;

Provenienta : Africa de Sud, Brazilia, Canada, India, Madagascar, Sri Lanka, SUA, Argentina, Elvetia, Scotia, Rusia, Romania, Italia, Spania.

Efecte :

   Granatul simbolizeaza intoarcerea subita la dragostea pierduta, la fertilitate si la forta feminina.

   Legenda leaga granatul de povestea tinerei zeite a luminii, Persefora, fiica lui Zeus si al Demetrei care a fost rapita de Hades (zeul lumii subterane si frate al lui Zeus) pentru a trai alaturi de el in Infern ca sotie a lui. Hades, la ordinul lui Zeus, o elibereaza intr-un final pe Persefora, dar nu inainte de a-i oferi cateva seminte de rodie ca sa-i asigure o intoarcere la el, rapida si fara evenimente. De aceea se spune probabil ca granatul se daruieste persoanei iubite, inainte sa plece intr-o calatorie si ajuta la vindecarea relatiilor de suflet distruse.

   Conform mitologiei, Arca lui Noe a avut un granat mare pe ea pentru a oferi lumina.

   Granatul este "piatra respectului de sine"  foarte apreciata in toata lumea din cele mai vechi timpuri. Bijuteriile din granat sunt cunoscute inca din epoca de bronz (300 i.H), fiind gasite bijuterii cu granat in morminte. Se presupune ca granatul era pretuit de comunitatile umane stravechi deoarece oamenii de atunci credeau ca aceasta piatra oferea protectie in viata de dupa moarte.

    A fost cunoscut si de sciti (sec.XV-XIV i.H.) care-l foloseau la confectionarea de bijuterii si mentionat de Plinius in lucrarile sale. Almandinul era denumit de Plinius "carbunculus alabandicus". Se credea ca acest cristal ajuta la revitalizarea organismului, regenerarea sangelui, normalizarea tensiunii arteriale, protejarea impotriva accidentelor care au la baza pierderi de sange.

   Granatul era folosit  si de catre bijutierii egipteni in anul 3100 i.H., iar spre sfarsitul sec. al IX-lea mai mult de jumatate din bijuteriile vandute in magazinele de specialitate constau in specii diferite de granat. Spre exemplu, granatul a fost folosit pentru confectionarea inelelor de logodna din cele mai vechi timpuri, deoarece inspira devotament si dragoste si ajuta la alungarea inhibitiilor. Granatul era considerat capabil sa-l apere pe proprietar de dusmani  indepartandu-i, precum  si sa stimuleze imaginatia, sa ajute in dragoste si in relatia de cuplu prin captarea energiilor pozitive.

   In evul mediu culturile primitive credeau ca pietrele rosii opreau sangerarea. Despre granat se credea ca ajuta la prevenirea si tratarea disfunctiilor sangelui si a infectiilor.

   Granatul simbolizeaza prietenia, fidelitatea, credinta; purtat la gat, previne melancolia; protejeaza sotiile, mamele, familia in general; mareste spiritul de initiativa, respectul de sine, inteligenta, imaginatia, ambitia, increderea, creativitatea, vointa, spiritul de responsabilitate.

   Granatul trebuie purtat in perioade de tristete si mari suferinte (bun pentru meditatie si rugaciune) sau in perioade de negociere; favorizeaza relatiile, cooperarea; scade anxietatea, depresia, stresul examenelor sau competitiilor; atrage succesul in afaceri ; este piatra a fertilitatii, a sanatatii si a energiei; este piatra  angajamentului total, al devotamentului, al dragostei, al stabilitatii si ordinii;  ajuta la atingerea scopurilor, la depasirea complexelor de inferioritate, la rememorarea viselor. Daca este oferita cadou, este simbol al fericirii, iubirii si fidelitatii.
 
    Granatul este unul dintre protectorii cei mai puternici si una dintre pietrele cele mai energizante disponibile in lume; intareste, purifica si vitalizeaza organismul; este benefic in caz de infertilitate, intoxicari, anemie, pietre la rinichi, pentru sistemul circulator, inima, piele, plamani, hormoni, ficat, coloana vertebrala, splina, tiroida, echilibreaza menstruatia; este utilizat in tratarea artritei, reumatismului, a tulburarilor mentale, creste puterea de concentrare.

    Armonia emotionala si sexuala se realizeaza cu granat rosu, care, de asemenea, ajuta la vindecarea sexuala cu un partener compatibil.

    Granatul este una dintre pietrele cele mai utile in vremuri de criza, imbunatateste instinctul de supravietuire si exercita speranta si curaj. Functioneaza bine cu alte cristale ba chiar  mareste efectul cristalelor alaturi de care este purtat. Pentru problemele de afaceri, pentru sporirea prosperitatii, este recomandat granatul taiat patrat.