TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

ARAGONIT

Aragonitul  este un mineral, respectiv o varianta anhidra a carbonatului de calciu, fara ioni straini. A mai fost numita si "piatra echilibrului". Numele mineralului aminteste numele descoperitorului Francois Arago care in 1811 a fost primul care a observat la cuart proprietatea devierii axei optice. Alte izvoare atesta faptul ca primele locuri unde mineralul a fost descoperit este regiunea Aragon din Spania.

Culoare : incolor, alb, cenusiu-alb, cenusiu, alb-galbui, cenusiu-galbui, galben, verde deschis, verde, brun-verde, roz, rosiatic, rosu, portocaliu, albastrui, violet deschis, violet sau chiar negru;

Duritate : 3,5 - 4,5;

Formula chimica : CaCO3;

Provenienta : Peru, Bolivia, Austria, Cehia, Spania, Slovacia, Italia, Polonia, Franta, Anglia;

Efecte :

   Aragonitul are in principal, functia de stimulent sexual in legatura cu sexualitatea de tip feminin, adica bazata pe motivitate, receptivitate, pe pasiune si sentimente. Actioneaza asupra elasticitatii ligamentelor, asupra ridurilor si a pielii aspre. Pentru a beneficia  de aceasta proprietate de tip dermatologic se introduce in cutia ce contine crema hidratanta sau antirid.

   Fortifica structura osoasa inclusiv dintii. Ajuta la resorbtia rapida a fracturilor, este suport pentru handicapul fizic cu origine osoasa, ajuta in probleme de pierderea parului, reumatism articular, dureri musculare, tremuraturi, sensibilitate fizica. Reglementeaza metabolismul calciului, promoveaza dezvoltarea si elasticitatea discurilor intervertebrale, intareste si sistemul imunitar.

   Aragonitul este o excelenta piatra de a o avea in preajma in momente de stres deoarece se spune ca reduce mania, aduce rabdarea si acceptarea in conditii de stres. De asemenea ajuta in cresterea nivelului de energie si ajuta la linistirea si focalizarea mintii si concentrarea pentru realizarea scopului propus.
Aragonitul este indicat sa fie folosit in practica meditatiei, deoarece ajuta in ridicarea vibratiilor la nivele spirituale inalte. Aceasta piatra este deseori folosita in centrarea si consolidarea energiilor aurice, stabilizeaza chakra muladhara si intareste si consolideaza legatura fiintei cu pamantul.
    Aragonitul in forme de flori de mina aduce echilibru si are rol de purificator al energiilor inconjuratoare. Ajuta in trezirea increderii in sine si deschiderea catre noi viziuni inaltatoare.
  De asemenea este de ajutor pentru cei care sufera de boala Reynaud. Aragonitul poate fi folosit in indepartarea durerilor de genunchi prin amplasarea acestuia pe zona dureroasa si mentinerea pietrie in acea zona pentru o anumita perioada de timp cu ajutorul unui bandaj. Incalzeste extremitatile si aduce energie in tot corpul. Stopeaza spasmele musculare.
O piatra de aragonit in forma de inima ordoneaza energiile si poate fi purtata intr-un buzunar pentru a armoniza fiinta. Mai poate  fi plasat in zona ombilicului sau in zona celui de-al treilea ochi in timpul meditatiilor.

    Este o piatra extraordinara  pentru parintii care au relatii tensionate cu proprii copii, aragonitul inlocuind stresul si mania cu rabdarea atunci cand este nevoie. Ajuta si motiveaza membrii familiei sa-si indeplineasca atributiile fara sa mai amane totul de pe o zi pe alta.
   Aragonitul confera inteligenta cumpanita si asezata, moderatie in gandire si usurinta in a lua decizii corecte, in a face o alegere justa, fara eforturi sau speculatii, fara framantarea indoielilor si a incurcaturilor mentale. Amplifica simtul comun, simtul realitatii, care alege drumul drept si evident, nu se zbate si nu orbecaieste. Desprinde mintea din scheme  si tipare, din prejudecati si fantezii, din elucubratii si exaltari si ii imprima discernamantul natural si fluent al bunului simt. Ajutat de aragonit, intelectul creeaza cu rapiditate discursul, inlantuie ideile si deduce concluzia din valmasagul faptelor; separa esenta de balast (subtilul de grosier), cu o fermitate lipsita de meandre, neincarcata de imbacseala savantlacurilor.

   Marile adevaruri sunt simple. Geniul este o rezonanta cu inteligenta originara, in care ideile au o puritate cristalina (parabola oului lui Columb). Lipseste fortarea, nimic nu este silit, nu exista aderente, incrancenari sau incertitudini, evenimentele se oranduiesc intr-o curgere curata si directa, bine pusa la punct, organizandu-se in actiuni desavarsit realizate. Insufla forta launtrica, prin canalizarea energiilor, si siguranta, gratie focalizarii coerente a ideilor. Sub actiunea aragonitului, apele agitate si imprastiate ale gandirii revin in albie - raul se retrage de pe malurile inundate si reintra in matca, reluandu-si cursul unic si firesc, sapat in stanca dupa milioane de ani de efort perseverent. Involburarea tulbure revine la claritatea domoala a inceputurilor, la esenta primordiala, sub ghidarea intelepciunii universului. Fluxul necontrolat al gandurilor arunca individul in torentul timpului, care taraste in bezna, intunecandu-i constiinta si subjugandu-l, raului si degradarii. Cand calmul limpezeste insa valtoarea, lumina revarsa binele si implinirea sufleteasca.

   Traim in lumea pe care o gandim : singuri o plamadim, precum spatiul virtual al unui joc pe ecranul ordinatorului, care ne absoarbe complet - ne implicam intr-atata, incat aproape uitam ca este doar o inchipuire. Daca ne dezmeticim insa, putem intelege ca manifestarea exterioara este doar o oglinda inselatoare, care reflecta adevarul unic, destramandu-l intr-o nespus de complicata si intricata tesatura. Intorcandu-ne privirea de la ea si indreptand-o spre-nauntru, descoperim, fara durere ori regret, ci doar cu un soi de uimire, simplitatea realitatii supreme, tot mai vasta si mai transparenta, pe masura ce ne afundam in blandetea ei prietenoasa. Daca ne-am lipi tampla de fruntea ei, aproape ca am putea sa-i cunoastem gandurile ori sa-i intelegem mecanismele intime.

   Fapturile sunt atomi pe spirala evolutiei, in fiecare clipa apropiindu-se ori departandu-se de centru, sub impunerea legii actiunii si a reactiunii. Defectele nu sunt iremediabile si insolvabile pacate, care ne tarasc in greseala si degradare - sublimate ele pot fi metamorfozate in calitati care ne poarta spre sublimul iubirii nobile. Superficialitatea devine optimismul tonic al bucuriei de a trai, iar rigiditatea intransigentei se rafineaza in aspiratia spre autoperfectionare. Vulnerabilitatea si hiperreactivitatea emotionala nu mai genereaza tristete deprimanta, ci se distilieaza in intensitatea elevata a trairii artistice. Constientizand resorturile tensiunilor launtrice, omul le transforma in combustibilul care-l propulseaza catre luciditatea inaltimilor. El digera experientele dureroase si extrage din ele samburele de intelegere. Din punct de vedere fiziologic, aceasta corespunde atat digestiei (focul digestiv, concretizat prin actiunea enzimelor), cat si sistemului imunitar.