TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

AQUAMARIN

Aquamarinul este o varietate de beril nobil, in limba latina  aqua marina inseamna „apă de mare“.

Culoare : de la albastru deschis pana la albastru inchis, verde-albastrui;

Duritate : 7,5 - 8;

Formula chimica : Be3AI2[Si6O18];

Provenienta : Brazilia, Madagascar, Tanzania, SUA, Nigeria, Afganistan, Australia, Pakistan, China;

Efecte:

   Nesigur de sine si de modul sau de a gandi, temandu-se de parerile altora, el isi supracompenseaza incertitudinile printr-o bravada a duritatii exterioare, care-l indeparteaza de puritatea sa originara. Ca urmare, nu mai poate percepe mesajele subtile ale sufletului, propriile aspiratii cufundandu-se in nebulos, incat ajunge sa le adopte pe ale altora si sa nu-si mai poata distinge personalitatea de influentele intimidante din afara. El incearca sa-si compenseze nedumerirea amagindu-se cu iluzia ca are drepul de a trece peste orice ii sta in cale, marginindu-si interatiunea cu cei din jur la stereotipia de a nu le lua in seama opiniile, ca pentru a demonstra ca nu-l intereseaza sa fie acceptat si aprecia de acestia. Modalitatea aceasta, nefireasca, de a actiona in forta, poate fi SUBLIMATA, prin mijlocirea aquamarinului, imprimand fermitate ideilor si sentimentelor si insufland intelectului perseverenta si hotararea de a razbate spre taramurile ascunse ale mentalului superior. Astfel, raportandu-se la forul sau interior, omul depaseste indoiala insuflata de ceilalti, care-i alimenta iluzia neputintei si neajutorarii - lipsita de hrana, aceasta se va subtia, distilandu-se in flexibilitate, care-i moduleaza conceptiile prin acceptarea sugestiilor inspirate, conducand la metamorfozarea confuziei in discernamantul de a alege ceea ce ii este benefic din influentele exterioare, o data cu definirea clara a relatiilor cu semenii si diferentierea de ambianta. Constient de valoarea sa autentica, dobandeste stabilitate si autonomie, recunoscandu-si rolul, identitatea si vointa. Actioneaza cu responsabilitate spre indeplinirea menirii sale: de a strapunge barierele cunoasterii superioare, de a explora misteriosul, de a patrunde, curajos si plin de initiativa, in tainele domeniului subtil, aspirand spre trezirea sufletului si a constiintei de sine.Tenacitatea supla a mintii este calea spre descoperirea adevarului ultim.

   Aquamarinul este cel mai folositor pentru cei care supracompenseaza incertitudinea launtrica printr-o atitudine voluntara, in forta. Este insa foarte util, chiar daca aceasta abordare agresiva nu este evidenta, pentru cei care au nevoie de mai multa perseverenta, fermitate si tenacitate; pentru cei influentabili, care se lasa usor deturnati de opinii exterioare. Aquamarinul este misterul abordat dintr-o perspectiva intuitiva, nu prin logica diferentiatoare a cunoasterii mentale, ci prin perspectiva directa a realitatii ca un intreg, fara clasificari, intr-o unica respiratie, integrand nesfarsitul, precum apa oceanului, care cuprinde si ascunde tot.

   Aquamarinul insufla siguranta, starneste o adanca nevoie de cunoastere, conferind puritatea, deschiderea interioara si receptivitatea elevata care permit intelegerea superioara a lumii. Aquamarinul regleaza metabolismul, intareste sistemul imunitar, intareste scheletul mental-emotional, energetic si fizic, sporeste capacitatea de exprimare, conferind claritate si originalitate; este benefic in afectiuni ale maxilarelor, mai ales ale mandibulei.

   Aquamarinul este asociat cu marea si cu apa, in general (protejeaza in timpul calatoriilor pe mare sau deasupra marii, cu avionul; util pentru navigatori, pescari, dar si aviatori; desigur, si pentru calatorii amatori; faciliteaza eliminarea excesului de fluid din corp, fiind recomandat in starile de retentie hidrica). Amplifica aptitudinile parapsihice, relaxand controlul mentalului egotic. Domoleste si calmeaza, elimina trairile joase, mania si frica. Aduce pace, bucurie, fericire, mai ales in relatii - elimina discordiile, aduce intelegere si armonie (inclusiv in cadrul cuplului - se poate oferi in dar intre prieteni si intre iubiti). Indeparteaza teama si insufla curaj. Trezeste mintea si ii confera agilitate si claritate; favorizeaza meditatia. Asigura o sanatate buna.