TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

AMETRIN

Ametrinul este o varietate de cuart in doua culori de intensitati diferite : violet si galben. Culoarea violet indica prezenta ametistului, iar cea galbena prezenta citrinului. Numele  cristalului provine din combinatia denumirii celor doua pietre : AMEtist + ciTRIN = AMETRIN.

Culoare : nuante de violet cu zone galbene de diverse intensitati; uneori culoarea violet este predominanta, alteori culoarea galbena este predominanta.

Duritate : 7;

Formula chimica : SiO2;

Provenienta : Brazilia, Bolivia.

Potrivit legendei un conquistador a primit  minele ca si cadou de nunta la casatoria sa cu  o printesa pe nume Anahi, apartinand unui trib din Bolivia. Asa ar fi ajuns piatra prima data in Europa, ca si cadou oferit de acest conquistador coroanei spaniole.

Efecte :

   Ametrinul este o piatra care combina trasaturile ambelor cristale, citrin si ametist; este o piatra a celor care au facut din munca o obsesie. Ametrinul asigura protectie impotriva oricaror pericole sau surse de negativitate; aduce optimism, bunastare, bunadispozitie, relatii bune cu ceilalti; amplifica creativitatea, intuitia, concentrarea, claritatea mentala, favorizeaza meditatia,  scade tensiunea mentala, respinge atacurile negative de orice natura; benefic pentru nervi, in caz de surditate, dementa, probleme cu vederea, apatie, depresie, ulcer; imbunatateste imunitatea organismului, stimuleaza absorbtia oxigenului.

   Proprietatile sale purificatoare puternice, elimina negativitatea aurei si toxinele corpului, incarca sangele cu energie, regenereaza corpul fizic, fortifica sistemul imunitar, ajuta sistemul nervos autonom si  maturizarea fizica, stabilizeaza ADN/ARN-ul, oxigeneaza corpul. Trateaza sindromul de oboseala cronica, senzatiile de arsura, tulburarile gastrice,  afectiunile legate de stres.

   Ajuta impotriva atrofierii creierului, calcifierii si senilitatii. Amelioreaza problemele la urechi, ochi si protejeaza impotriva meningitei. Persoanele care au probleme cu tremuratul necontrolat, transpiratia sau au obrajii mereu rosii, ar trebui sa poarte neaparat ametrin la gat, langa glanda tiroida.

   Ametrinul armonizeaza nevoile si dorintele echilibrandu-le. A se purta - de cei fricosi, cristalul scotand la iveala omul puternic din fiecare; - de adolescenti in timpul studiilor, cursurilor, scolarizarii, pentru ca stimuleaza acumularea  de informatii; - de cei care lucreaza prea mult, pentru a face loc pentru timp personal sau sa-i ajute sa ia o pauza si sa se bucure de roadele muncii lor.

   Ametrinul stimuleaza creativitatea si metabolismul, promoveaza regenerarea tuturor celulelor si tesuturilor.

   Actiunea sa rapida si eficace este folositoare mai ales in cazul bolilor cronice, deoarece da indicatii asupra cauzelor raului. Piatra puternic incarcata cu energie  ajuta in preluarea controlului asupra propriei vieti. Invinge contradictiile aparente.

    Datorita capacitatii sale de a proteja de energii negative si de a elibera de stres, este bine sa aveti un ametrin in orice spatiu: la birou, in masina, in dormitor, la intrarea in casa, in buzunar, in geanta.

   Elimina blocajele, inclusiv programarea emotionala negativa si asteptarile, facilitand astfel transformarea, oferind idei generale asupra cauzelor ascunse ale stresului emotional.