TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

MAGNETIT

Magnetitul este un mineral din grupa oxizilor de fier, cu proprietati feromagnetice. Numele mineralului provine din latinescul "magnes" care inseamna magnet. Termenul de magnetit este folosit pentru prima oara in 1845 de geologul si mineralogul austriac Wilhelm Ritter von Haidinger (1795-1871). In China proprietatile magnetice a mineralului  sunt cunoscute deja in sec.XI i.e.n. Prima mentionare a mineralului ca "magnetis" in Europa o face filozoful si naturalisul grec Theophrastos din Eresos (390 - 371 i.e.n.,) ulterior este amintit de Plinius ca "magnes", mineral gasit de un cioban pe muntele Ida (azi pe teritoriul Turciei) piatra care ramane lipita de varful metalic al toiagului ciobanului. Plinius clasifica aceste pietre magnetice ca feminine sau masculine dupa felul cum se atrag sau resping intre ele.

Culoare : negru de fier, negru-brun;

Duritate : 5,5 -6,5;

Formula chimica : Fe3O4;

Provenienta : Suedia, Australia, SUA, Norvegia, Germania, Italia, Elvetia, Africa de Sud, Rusia, India, Mexic.

Efecte :

    Magnetitul este util pentru cel care, atasat de amintiri, se amageste cu iluzia ca valoarea sa ii da dreptul de a nu tine seama de parerile oamenilor din jur, trecand, brutal si neindurator, peste orice ii sta in cale, urmandu-si cu inversunare gandurile si actiunile, fara a se lasa deturnat de nimic. Sub actiunea magnetitului insa, aceasta duritate neinduplecata este sublimata in perseverenta de a razbate, in tenacitatea de a strapunge bariere si piedici, gratie carora depaseste indoiala insuflata de ceilalti. Nu se mai lasa influentat de opiniile acestora, ci actioneaza, cu responsabilitate, spre indeplinirea telului propus, a datoriei, a menirii sale, asumate ca pe un drept originar. Astfel tendinta egotica de a se crampona de amagirile trecutului, revendicandu-si presupuse drepturi, este distilata in constiinta adevaratei sale valori, desprinsa de conformismul gregar, conducandu-l la trezirea sufletului si la regasirea de sine.

   Magnetitul simbolizeaza intrepiditatea celui care isi asuma rolul de pionier, dirijandu-si energia atat in afara, catre aspectele pragmatice, cat si inauntru, spre universul gandurilor si sentimentelor. Aduce hotarare si initiativa in plan volitiv, afectiv si intelectual; dinamism si vitalitate pe toate nivelurile. Confera fermitate actiunilor, ideilor si sentimentelor, curajul de a patrunde teritoriile neexplorate, misterioase, atat ale universului fizic, cat si ale celui subtil. Insufla darzenie firilor slabe.

   Asemanator, ca efect subtil, hematitului, are o actiune mai cuprinzatoare decat a acestuia, datorita prezentei fierului in ambele trepte de valenta (+2 si +3), ceea ce face ca influenta lui benefica sa se extinda pe toate nivelurile psihoenergetice: atat pe cele inferioare (acolo unde actiona, preponderent, hematitul), cat si pe cele superioare: intareste atat aspectul receptiv/feminin (Fe2+), cat si cel emisiv/masculin (Fe3+), echilibrand polar. Omul se intregeste, capata curaj si fermitate in fapte si in ganduri, dobandeste adevarata forta si autonomie, devenind stapan pe el insusi si increzator. De aici se naste forta magnetica deosebita pe care o execita asupra celorlalti (intrucat majoritatea au nevoie de sprijin si, de aceea, vor cauta o persoana puternica, apta sa-i sustina).

   Magnetitul insufla, desigur, magnetism: atat in general (aduce prietenie si iubire), cat si fata de sexul opus, fiind indicat mai ales femeilor. Poate fi insa utilizat si pentru amplificarea virilitatii si eliminarea disfunctiilor sexuale masculine. In cuplu sporeste seductia reciproca (si placerea erotica), mai ales in pregatirea unei interactiuni amoroase - inlatura inhibitiile si retinerile. Elimina discordia, tendinta la cearta, calmeaza, aplaneaza neintelegerile si faciliteaza comunicarea. Asigura fidelitatea in cuplu - cel plecat departe se va intoarce. In niciun caz insa nu se va folosi pentru a incalca liberul arbitru al celuilalt, pentru a-l redobandi cu orice pret (chiar fara voia lui) - magia s-ar putea sa iasa, neagra insa si generatoare  de nefericire si durere, de frustrare si singuratate; nu va mai exista dragoste, armonie, intelegere si respect, ci subjugare, atasament, posesivitate si gelozie. Sustine eficienta tehnicilor de magie, fiind util pentru trezirea energiilor subtile si poriectarea lor - dimensiunea pietrei joaca un rol important.

   Este folosit mai ales pentru exercitarea  unei forte de atractie in plan subtil (dupa cum si in plan fizic). Amplifica vointa si sansele de  reusita in orice actiune ( se poarta un magnet, de preferinta plasat in regiunea centrului volitiv, incarcat in prealabil, prin mentalizare pozitiva, cu sentimente de incredere  si siguranta). Aduce noroc (pariuri, jocuri), bani, succes in afaceri. Protejeaza de energii joase, in primul rand absorbindu-le (si, o data cu ele, suferinta si durerea), fara a le transmite insa inapoi (pentru aceasta va fi purificat periodic), si, astfel, le extrage din corp; o metoda cu efect general este de a lua un magnet in mana (poate fi tinut si cu ambele maini), scuturand puternic si vizualizand cum toate reziduurile (eterice, emotionale, mentale etc.) trec in magnet; apoi este ingropat in pamant pentru cel putin o saptamana - pamantul va prelua tot ce s-a acumulat in cristal. In acest mod, ocroteste si de pericole de orice fel. Se considera ca poate focaliza fluxul vindecator, indreptat, constient, catre corectarea anumitor dezechilibre si indepartarea anumitor blocaje (principiul fundamental al magnetoterapiei) - magnetul poate fi trecut peste zona afectata sau plasat pe aceasta; se poate chiar masa usor regiunea respectiva  cu ajutorul magnetului; in felul acesta "scoate" durerile (de la membre, cap, spate etc.). Este util in reumatism, afectiuni articulare in general (pentru umeri, in particular), guta, dureri lombare, dureri dorsale, dureri cervicale, intervenind si un efect decontracturant (motiv pentru care este indicat si in crampele musculare, carcei). Are actiune benefica asupra scheletului si vertebrelor, in bolile dermatologice, in vindecarea ranilor, in tumori. Intareste si ascute privirea, deschide si rafineaza constiinta. Vitalizeaza, regleaza pulsul, tonifica inima. Este indicat in ameteli. Aplicat pe crestet, regleaza dinamica lichidului cefalorahidian. La gat, amelireaza afectiunile tiroidiene (gusa, etc.), dar si capacitatea de exprimare. De fapt, aplicarea pe oricare centru de forta are efecte benefice pentru glandele endocrine subordonate, inclusiv pentru pancreas (este recomandat in diabet). Faciliteaza o nastere usoara si fara probleme.