TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei                                    Contactati-ne pentru comenzi personalizate  !

Bun venit, Autentificare         Inregistreaza-te
 
vita juwel
nici un produs in cos

AVENTURIN

Aventurinul este o varietate de cuart.

Culoare : are o culoare verzuie (aventurin verde) - cand contine mai mult crom - sau roscata (aventurin rosu) pana la brun-galbuie - cand predomina fierul.

Duritate : 5;

Formula chimica : SiO2;

Provenienta : Brazilia, India, Germania, China, Ural;

Efecte :

   Aventurinul (mai ales cel verde) imblanzeste si impaca individul cu el insusi, ajutandu-l sa se cunoasca, sa se accepte si sa se iubeasca - are o actiune vindecatoare generala. Actioneaza asupra nodului energetic din dreptul diafragmei, care mediaza comunicarea dintre vointa si inima, permeabilizand calea care duce de la emotii la sentimente si, invers, de la sentimente la emotii. Impune controlul sentimentelor durabile asupra emotiilor instabile, si permite dizolvarea acestora, cu intensitatea lor dinamizatoare, in sentimentele, care, uneori, au tendinta la pasivitate. Imprastie rasuflarea inimii asupra vointei, pe care o armonizeaza astfel cu pornirile sufletului, iar, pe de alta parte, proiecteaza fermitatea vointei in afectivitate, conferindu-i taria si hotararea de a se manifesta - deschide puntea dintre vointa-actiune si sentimente-trairi. Armonizand aceste doua aspecte, inlatura contradictiile interioare generatoare de tensiuni si echilibreaza polar (yin/yang).

   Armonizeaza centrul afectiv, ceea ce, la nivel fizic, se reflecta in actiunea benefica asupra cordului si plamanilor. Domoleste nerabdarea, teama, oscilatiile temperamentale, instabilitatea emotionala, temerile subconstiente - de aceea, este recomandat in bolile psihosomatice. Echilibreaza sistemul nervos vegetativ si functia suprarenalelor. Linisteste persoanele nesigure si imprastiate. Este calmant si sedativ; relaxeaza tensiunile acumulate sub forma unor contracturi musculare dureroase (dureri de  spate, de exemplu). Confera flexibilitate - de aici, actiunea benefica asupra aparatului locomotor, in primul rand asupra coloanei vertebrale si a sistemului muscular. Detensionat, individul isi regaseste libertatea, optimismul si increderea. Adoptand o atitudine pozitiva, devine apt sa-si manifeste functiile superioare, cele care il apropie de armonia originara, cea care creeaza si indruma, sustine si protejeaza. Acestea sunt aspectele pe care le dinamizeaza aventurinul: creativitatea si aptitudinile de conducator. Zamislind o noua realitate, individul, stapan pe faptele sale, devine capabil sa-si indrume semenii catre implinirea unor scopuri nobile.

   Tot prin activarea centrului afectiv, cristalul il ajuta sa depaseasca obtuzitatea rigida a ego-ului, sa ia deciziile cele mai corecte pentru el si pentru ceilalti. Forul diriguitor trebuie sa-i fie sufletul, prin intermediul caruia esenta lumii il inspira, hranindu-l cu intuitii iluminatoare, din care emana intelegerea si puterea de a vedea dincolo de ingustimea crispata a aparentelor (la nivel fizic, aventurinul este recomandat pentru tulburarile de vedere, mai ales pentru miopie) - in viata de zi cu zi, aceasta se manifesta sub forma bunului simt.

   Revarsand mangaierea inimii, aventurinul deznoada incordarea, inlatura problemele, tensiunile si durerile, reorientand constiinta spre adevaratul ei centru. Calmul, intelegerea, cunoasterea se nasc din iubire. Prin acelasi mecanism, aventurinul amplifica si simtul umorului. In general, umorul este o manifestare a centrului volitiv, rolul lui fiind tocmai acela de a elimina tensiunile si incordarea, care au tendinta marcata de a se acumula pe nivelul focului. Daca se limiteaza insa numai la acest nivel, umorul poate lua o tenta malitioasa sau ironica, ranind si starnind aversiune. Abia cand aici descinde blandetea sufletului, se naste umorul intelept, care alina si povatuieste, daruind invataminte, care, altfel, poate nu ar fi intelese sau nu ar fi urmate - multi sunt opaci la sfaturile azvarlite pe un ton autoritar ori zeflemitor (este o reactie obisnuita pe care o au oamenii cand se simt raniti in amorul propriu).

   Solid si apos, verdele structureaza stabil si compact; aduce vitalitate; hraneste si echilibreaza, deopotriva, tangibilul si subtilul. Verdele aduce sociabilitate, dar si interiorizare si renuntare - este detasarea de exterior si de gregar dar si desprinderea cumpatata de prejudecatile intepenite, fara a pierde insa flexibilitatea insertiei in comunitate. Desfacut din stramtorare, individul se relaxeaza, spre a cuprinde noi taramuri, lumi tot mai subtile, imbratisate una imprejurul alteia, separate prin amagitoare voaluri ce se destrama: precum baloane de sapun unele intr-altele, care se sparg, disparand fara urma si dandu-l la iveala pe urmatorul, la fel de iluzoriu, si apoi urmatorul, si urmatorul ... Astfel, constiinta se inalta si se deschide tot mai mult, rabdatoare in asteptarea bucuriei asimiland launtric exteriorul - solutia problemelor se afla in interiorul nostru.

   Aventurinul aduce fericire, noroc si reusita (chiar si in plan material: asigura succes la jocurile de noroc, atrag banii).

   Aventurinul (mai ales cel rosu) insufleteste, conferind curajul sacrificiului lucid, care impinge omul mai departe in evolutie, il poarta prin forta inimii la esenta Lumii, manat de energiile unui perpetuu inceput, spre noi cautari si invataminte, fie ele dulci ori amare. Stimuleaza creativitatea si inteligenta, confera originalitate si spontaneitate, claritate in exprimare.

   Aventurinul verde imbunatateste vederea, atat fizica, cat si subtila; faciliteaza perceptiile elevate.

   Aventurinul verde este recomandat mai ales celor preocupati de mentinerea unor aparente, de impresia pe care o fac celor din jur, asadar, orientati mai mult catre exterior, catre interactiunile sociale.

   Aventurinul rosu este mai adecvat pentru cei concentrati asupra propriilor fapte si care, indarjiti sa-si realizeze scopurile, nu tin cont de semenii lor, de sfaturile si de dorintele acestora, ci isi urmeaza impatimiti destinul.